24 Şubat 2017 Cuma

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid


Porsche modellerinin sonu gelmeyecekmiş gibi görünüyor. Yeni nesil Panamera ailesini genişleten Alman üretici bu modelin en güçlü seçeneğini Cenevre'de sergileyecek. Üstelik araç bir hibrit.

Görünümünde büyük bir sürpriz bulunmayan otomobilin ön tampon, 21 inç çaplı jantlar, dörtlü egzoz çıkışı ve üç parçalı aktif spoiler gibi donanımları Turbo ile paylaşılırken neon yeşiline boyanan fren kaliperleri ve model logoları Panamera 4 E-Hybrid'den alınma.


İç mekanda da yenilik sunmayan aracın gösterge paneli Panamera Turbo ile 4 E-Hybrid'in özelliklerini birleştirmiş. Aynı işlem kaputun altında da yapılmış. Çift turbo beslemeye sahip olan 4 litre hacimli v8 motor 550 beygir güç üretirken elektrik motoru 136 beygir güçle takviye yapıyor.

Toplamda 680 beygir güç, 850 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana da sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 310 km/s. 50 km elektrikli kullanım menzili sunan araç standart veya uzun aks mesafeli olarak alınabilecek.

2 yorum:

  1. toplamda 680 hp derken iki motorda aynı anda çalışabiliyor mu ? yoksa ihtiyaca göre biri devredeyken diğeri devre dışı mı kalıyor onur bey ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de çalışabiliyor. 918'in hibrit mantığını kullanmışlar.

      Sil