13 Şubat 2017 Pazartesi

Mercedes-Maybach G650 Landaulet


Mercedes-Maybach ilginç yerlere doğru yelken açtı. Ana markanın en lüks modellerini üreten ikili bu sefer elini G Serisi'ne attı. Yakında yeni nesil örnekleri tanıtılacak olan arazi aracı bu şekilde işi zirvede bırakmış olacak diyebiliriz.


Ana hatlarına bakıldığında diğer G Serisi modellerinden çok farklı olmadığı görülen 99 adetlik sınırlı üretime sahip G650'nin portal akslar nedeniyle yükselen yapısı, genişletilmiş çamurlukları, 578 mm uzatılmış aks mesafesi ve Landaulet ismini taşıyan diğer araçlarda olduğu gibi arka bölümde sunulan açılır tavanı dikkat çeken farklılıklar.


Yerden yüksekliği 450 mm'ye çıkan bu özel aracın dıştan görünümü 6x6 ve 4x42 gibi modelleri hatırlatsa da içeride işler değişiyor. Ön bölümde farklı döşeme ve kaplama seçenekleri dışında bir yenilik olmayan G650'nin üç diferansiyel kilitli çekiş sistemi de tanıdık.

Arka koltukları sökülerek yerlerine tamamen yatırılabilen, ısıtmalı, soğutmalı ve masajlı koltuklar eklenen aracın bu kısmında iki büyük tablet, ek depolama bölümleri, dijital ayarlı havalandırma sistemi, separatör ve hem ısıtma hem de soğutma özelliğine sahip bardaklıklar kullanılmış.


Kaputu altında da özel bir motor bulunan G650 Landaulet'nin çift turbo beslemeye sahip v12 motoru 6 litre hacimli. 630 beygir güç ve 1.000 Nm'de sınırlandırılmış tork değeriyle etkilerken 22 inç çaplı jantlar standart olarak sunuluyor.

5 yorum:

  1. Efsane araba :) Beğendiğim bir tıp gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. Demirin tuncuna , insanın piçine kaldığımız şu günlerde ; zaten "Uzay Kasa" Vectra ile saygımızı ve sevgimizi kazandığı günlerin uzağında olan Opel , GM tarafından PSA grubuna satılarak babalar meclisinden tamamı ile ayrılmıştır. Dostlara duyrulur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah dostum :D Opel'in eski tadı yoktu zaten.

      Sil
    2. Onur Bey. Blogunuzun uzun süredir takipçisi olarak buranın yeri olmadığını biliyorum fakat bir soru sormak istiyorum.
      Sık araç değiştiren biri değilimdir fakat araçları takip ederim magazinsel olarak.

      3 gün önce , tam 2 yıl öncesine ait yaptığım ve bana borcunu ödemeyen bir müşteri borcunu ödeyebileceğini ancak 2 yıldır batak hayatı yaşadığını bu sebepten eğer istersem eşinin üzerine aldığı 2016 süperbi bana verebileceğini söyledi ve para mı sadece bu şekilde kurtarabileceğimi nakit istersem avucumu yalayacağımı kibarca ima etti. İşim gereği elbette nakit para olarak geri vermesini isterdim ama çoktan gitti gözü ile baktığım bu parayı aram olarak almak da müthiş bir şeydi benim için. Hemen kabul ettim.
      Tabi bu işin olay örgüsü fakat sonuç olarak hiç bilgi sahibi olmadığığm 2016 1.4 150 ps dsg süperbi elimde buldum. Aracın gidişini yakıtını her şeyini beğendim elden çıkartmayı düşünmüyorum. Kendi aracım Qashqai onu satmayı düşünüyorum. Eğer Süperb'i satmaz isek. Size soracağım bu aracı vitesi sorunlu olarak geçiyor hakikaten öyle mi ilerde sorun açar mı ? Konya'da yaşıyorum dur kalk trafik yok burada Dsg ısınma problemi genede beni bulur mu. Teşekkürler...

      Sil
    3. 2013 yılından beri çıkan sorunların sayısında ciddi düşüş var. Hele de sürekli dur-kalk trafikte kullanılmayacaksa problem çıkma ihtimali azalıyor. Bunun yanında bakımlarda koyulan sıvılara dikkat edilmeli. Şanzımanın en büyük düşmenı yağların kalitesizliği ve eksikliği oluyor malesef.

      Sil