8 Şubat 2017 Çarşamba

Ford Expedition


Ford'un gelişimi sürüyor. A.B.D. merkezli firma geçtiğimiz yıl tanıttığı makyajlı F-150 modellerinin ardından şimdi de F-350 temelli SUV modeli Expedition'ın yeni nesil seçeneklerini beğenimize sunuyor.

Eskisinden çok daha derli toplu görünen yeni Expedition'da LED farların içine kadar giren geniş ön panjur ve dolgun görünen ön tampon dikkat çekiyor. Genel olarak köşeli hatlara sahip olduğu görülen SUV'nin arka kısmında daha büyük LED stoplar, siyah renkli D sütunu ve bagaj kapağının üzerine yerleştirilen küçük spoiler görülebiliyor.


İç mekanı standart olarak üç koltuk sırası sunmaya devam eden dev aracın konsolunda büyük yenilikler var. Havalandırma çıkışları artık beşgen olan Expedition daha derli toplu görünen bir orta konsola kavuşurken direksiyon simidi de daha sportif duruyor. İki adet analog göstergeye sahip olan gösterge panelinde çok daha büyük bir dijital ekran kullanılırken vites kolu yerine çevirmeli bir düğme kullanılmış.


Motor seçenekleri konusunda henüz detaylı bilgi verilmemiş olsa da aracın çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli, benzinli v6 motora sahip olacağı onaylandı. Hatta bu ünite 10 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak.

6 yorum:

  1. Ne dersin bundan bir Bronco çıkarırlar mı? Yoksa söylentilerdeki gibi Avustralya'da Ranger şasisi üzerine mi yaparlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Ranger temelli bekliyorum. Expedition ile uğraşmazlar gibime geliyor.

      Sil
  2. aslında aks genişliği yaklaşık 200 mm daha kısa Expedition'ın neden Ranger daha mantıklı geliyor anlayamıyorum. Hatta kısa şasi f150 bile 3109mm aks genişliğine sahip yani Ranger'dan az görünüyor. (ben mi yanlış veriler buldum yoksa cidden Ranger göründüğünden daha mı büyük)

    YanıtlaSil
  3. Mantıklı olmasının sebebi aks mesafesiyle ilgili değil. Sonuçta çoğu modüler bu platformların. Ranger'ın aks mesafesi uzun ama aynı platformu Everest de kullanıyor ki onda 376 mm daha kısa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki neden 300 küsur kilo zayıflayan alüminyum f-150 yerine dünyanın öbür ucundan gelecek Ranger mantıklı? Cidden avantajını bilmediğim için soruyorum.

      Sil
    2. Para :)

      Ranger temelleri daha ucuz. Ama belli de olmaz tabi, sürpriz yapabilirler.

      Sil