19 Ocak 2017 Perşembe

Opel Crossland X


Giderek büyüyen crossover ve SUV pazarları üreticilerin iştahını kabartmaya devam ediyor. Birçok firma yeni araçlarla pazara açılırken bazıları da MPV modellerini SUV seçeneklere çevirerek pastadan pay almaya çalışıyor.

Her iki gruba da dahil olmak istiyormuş gibi görünen Opel, Meriva'nın yerine piyasaya çıkardığı otomobiline Crossland X ismini vermiş. 4.21 metrelik boyuyla yaklaşık olarak Mokka X boyutlarında olan otomobilin görünümü de bu aracı andırıyor.


Dik inen bir burun yapısına sahip olan Crossland X'te görev yapan LED farlar şık bir görünüm sağlarken siyah renkli plastikle kaplanangövde altı ve kontrast renkte alınabilen tavan farklı duruyor. Yatay yerleşime sahip stoplar yana doğru dönerken kısa tutulan arka tamponda metalik bir koruma plakası yer alıyor.

İç mekanın tasarımı da kullanılan kumanda elemanları da diğer Opel modellerinden tanıdık. 410 litre hacimli bagajı, arka koltukları ileriye kaydırarak 520 litreye ulaştırabilen müşteriler ayrıca katlanan sırtlıklar sayesinde 1.255 litre hacme sahip olacak.


Güvenlik donanımları arasında head up display, geri görüş kamerası, park destek sistemi, yaya tespit özellikli ön çarpışma uyarı sistemi, otonom acil fren sistemi, üç seviyeli sürücü yorgunluk sistemi, şerit takip sistemi, hız tabelası takip sistemi ve yan kör nokta uyarı sistemleri yer alırken Apple CarPlay ve Android Auto da eğlence sisteminin parçası.

Aracın motor seçenekleri henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da aynı büyüklükteki Opel modellerinde kullanılan benzinli ve Diesel seçeneklerin kaput altında yer bulacağı söylenebilir.

9 yorum:

  1. Şimdi Mokka X varken bu neden piyasaya sürüldü? Mokka X kaldırılacak mı? İkisi aynı segment B-Suv değil mi? Bunun yanında bence Opel'in Mokka X'in tasarımında devam eden sorunu bu araca da sirayet etmiş gibi gözüküyor; araç eni çok dar tavanı yüksek gözüküyor. Bu da en azından benim için yere sağlam basmıyor sanki ilk virajda devrilecekmiş hissi uyandırıyor. Siz ne düşünüyorsunuz onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her iki aracı da üretecek Opel. Birisi crossover diğer SUV. Mokka X biraz daha yüksek ve dört tekerlekten çekiş opsiyonu var. Crossland X'inse yok. Bununla birlikte Fiesta'da olduğu gibi aynı aracın farklı donanım seçenekleri olarak da piyasaya sürabilirlermiş bu ikiliyi. O kadar büyük bir fark olacak mı görmek lazım tanıtımla birlikte.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görüşlerinizin hiç birine katılmıyorum.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Opel git gide güzel araçlar üretmeye başladı. Marka bazında total satış yüzdesini arttırmak istiyorsa daha fazla model , daha fazla motor şanzıman seçeneği sunmalı idi. Opel'de bunu yapıyor.

      Sil
  3. Beyfendi "segmentin suyu çıktı" savı kişisel bir görüştür , ben de buna katılmadığımı nazikçe belirttim. Lakin anlamamakta mı ısrar ediyorsunuz yoksa benimle alay mı ediyorsunuz anlamadım. Yine de halis düşünce ile anlatmaya çalışayım; "Arazi aracı" bir kavram değildir. İlk başta bunu kavrayalım. Bir araç ya araziye uygundur ya da değildir. İkincisi ise bu araç "iri" falan da değil. Anlamıyorum ki nasıl yorumluyorsunuz. Üçüncüsü sırf arazi aracı gibi görünüyor diye bu araçlardan ralli performansı bekliyorsunuz bu da çok abuk bir istek. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de bu gereksiz fikirlerinizi herkesin kabul etmesi gerektiğini söylemekten çekinmiyorsunuz. Pes doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmini vermek istemeyen arkadaşa;

      O an bu suv ve crossover akımının suyunun çıktığını belirtmiş ama cahilce bir şeyler yazmış olabilirim, tamam hatamı kabul ediyorum zaten yazdığım yorumumu sildim gitti.

      Sil
    2. Estağfirullah , cahillikle alakası yok. Bende suv ve crossoverların suyunun çıktığını düşünüyorum , bu konu da hem fikiriz. Eğer sizi kırdıysam kusura bakmayın. Özür dilerim..

      Sil