13 Ocak 2017 Cuma

Honda Odyssey


Detroit otomobil fuarının yeni yüzlerinden birisi de Honda Odyssey oldu. Beşinci nesliyle organizasyona katılan aracın mekanik anlamda büyük bir yeniliği sunulmasa da teknolojik olarak zengin donanıma sahip.

Görünümünde büyük yenilikler olmayan otomobilin ön bölümünde yer alan yapı güncel Honda modellerinin hepsine uygulanan LED far ve bu farların üzerine kadar uzayan ön panjurdan oluşurken köşelere yerleştirilmiş sis farlarıyla tampon sportif bir görünüme kavuşmuş.


Aktif ön hava girişi sayesinde yüksek süratlerde daha aerodinamik hale gelebilen Odyssey yandan bakıldığında C sütununa doğru alçalan yan kapı çizgisi, kapılara sabitlenen yan aynalar ve şık bir şekilde gizlenen kayar yan kapı rayları gibi detaylarla dikkat çekiyor. D sütununun alt bölümü siyaha boyanırken spoiler, LED stoplar ve büyük bir arka cama sahip elektrikli bagaj kapağı arka bölümün öne çıkan unsurları.

İç mekanda daha kaliteli malzemeler ve daha çok izolasyon malzemesi kullanılan yeni nesil Odyssey'nin gösterge panelinde büyük bir dijital ekran bulunuyor. Orta konsolda da şık bir dokunmatik ekran görev yaparken vites kolu yerini düğmelere bırakmış.


Üç koltuk sırasına sahip olan araçta ikinci koltuk sırasında iki bebek koltuğu varken bile 3. sıraya geçiş sağlanabilirken hem gündüz hem de gece arka koltukların kameralarla izlenebilmesi ve sürücünün, hoparlörler üzerinden arka koltuklardakilerle konuşabilmesi ilginç özellikler.

Kaputu altında tanıdık bir v6 motor bulunduran araç 3.5 litre hacimli bu üniteden 285 beygir güç, 355 Nm tork almaya devam ediyor. İlginç olansa alt donanım seviyelerinde kullanılan 9 ileri vitesli otomatik şanzımanın yerini, üst donanımlarda 10 ileri üniteye bırakması.

4 yorum:

  1. 2006 civicin iç-dış tasarımını tesadüfen yaptıklarını düşünüyordum. Şimdi güncellenen tüm modellerle bir kez daha bu savımın ne kadar gerçekci olduğunu anladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanların , fransızların felan eline böyle bi kasa geçse idi makyajlayıp makyajlayıp yeni kasa diye satarlardı yıllarca.

      Sil
    2. Mantıklı olan da bu olmaz mıydı? Zaten güzel olan birşeyi sırf kasa yenileyecez diye tamamen farklı bir görünüme sokmak şart değil bence. Sokana da lafım yok tercih meselesi.

      Sil
    3. Bazı kasalar ozeldır. W140 gibi b5 gibi. Iste fd6 da oyle. Gelmez bı daha onun gıbısı beklemeyın..

      Sil