10 Ocak 2017 Salı

Audi Q8 Concept


BMW X6 ile açılan yolda yürüyen Alman üreticiler arasına Audi de katılıyor. Markanın Q8 ismini alacak sportif SUV modeli yüksek miktarda lüks donanımı daha dinamik bir paketle müşterilere sunacak.

Güncel Audi modellerinde olduğu gibi genel olarak köşeli hatlardan oluşan bir tasarım diline sahip olan otomobilde kullanılan ön panjur ileriye doğru çıkıntı yaparken LED farlar ve geniş hava girişleri sportif görünümü desteklemiş. Camların hemen yanında, sütunlar üzerinde yer alan Audi logolarına basınca açılan kapıların alt bölümünde metal koruma çıtaları görülürken arka bölümde aracı boydan boya geçen LED stoplar, spoiler ve tampon altına şık bir şekilde gizlenen egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


5.02 metre boya, 2.04 metre genişliğe ve 3 metre aks mesafesine sahip olan konsept 23 inç çaplı jantlarla donatılmış. İç mekanda dört kişi için koltuk sunan Q8'in bu bölümünde alt kısmı düzelştirilmiş direksiyon simidi, sportif yan desteklere sahip koltuklar, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekranlar, çerçevesiz ayna ve dev bir head up display bulunuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir benzinli motor bulunan otomobilde bir de elektrik motoru görev yapıyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan Q8, 450 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.4 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılırken 60 km mezil sunabilen piller sayesinde ortalama yakıt tüketimi 2.3 litre/100 km olarak belirtilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder