29 Aralık 2016 Perşembe

Ferrari SP 275 RW Competizione


Ferrari'nin özel üretim modelleri arasına bir yenisi katıldı. Aslında ilk olarak geçtiğimiz haftalarda Daytona'da sergilenen otomobilin teknik detayları da yavaş yavaş paylaşılıyor.

J50 ile hemen hemen aynı dönemde tanıtıldığından Ferrari'nin özel araç bölümünün şu sıralar yoğun bir çalışma temposu olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi de sınırlı üretim bir model olan F12tdf temelleri üzerine geliştirilen SP 275 RW Competizione, isminden de anlaşılabileceği gibi ilhamı klasik 275 GTO modelinden alıyor.


Uzun burun kısmının ucuna eklenen panjurun altında modern aerodinamik parçalar dikkat çekerken ince uzun farlar ve hem ön hem de arka çamurluğun arkasında yer alan hava çıkışları klasik Ferrari modellerine göndermeler yapıyor. Aynı tasarım özelliği yan camların arkasında da görülebilirken sade görünümlü arka bölüm F12berlinetta izlerini taşıyor.

İç mekanı da bu araçtan alınan otomobilin motoru da tanıdık. 6.3 litre hacimli v12 ünite 780 beygir güç, 705 Nm tork üretebiliyor.

28 Aralık 2016 Çarşamba

Suzuki Swift


Suzuki'nin B segmentinde sunduğu otomobil Swift yenilendi. Dördüncü nesil aracın görünümü eskisine oranla biraz daha yumuşarken özellikle güvenlik donanımında dikkat çekici artılar var.

Önceden basına sızdırılan broşürleri nedeniyle sürpriz bir tasarıma sahip olmadığını söyleyebileceğimiz küçük hatchback daha yuvarlak hatlara sahip. Burun kısmı biraz daha sivri olan araçta önceden olduğu gibi dik bir A sütunu görev yapıyor.


Yan bölümde hafifçe şişirilen çamurluklarla birlikte siyah renkli A ve B sütunları dikkat çekerken arka kapı kolları C sütununun önüne alınmış. Daha oturaklı duran bir arka bölüme sahip olan Swift'te küçük stoplar ve yine tamponun ortasında yer alan sis farı kullanılmış.

Sade sayılabilecek tasarım dilini iç mekanda da devam ettiren otomobilin küçük göbekli direksiyon simidi üç kollu tasarıma sahip. Sportif görünümlü gösterge paneli ve büyük bir dokunmatik ekrana sahip orta konsolun yanında dijital ekranlı klima kumandaları da hoş bir detay.


Otomatik frenleme, adaptif hız sabitleme sistemi ve otomatik uzun farlara sahip olan yeni nesil Swift'in kaputu altında 1 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motorun yanında atmosferik emişli, 1.2 litre hacimli bir ünite de görev yapacak. 5 ileri vitesli manuel ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanların yanında sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla da satılacak olan araç önden veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabilecek.

27 Aralık 2016 Salı

Citroën C3 WRC


Büyük takımlardan sonuncusu da 2017 yılında WRC parkurlarında koşturacağı otomobili tanıttı. Ford'un izinden giden Citroën, yeni sezona yeni nesil otomobiliyle katılmaya karar vermiş.

Diğer araçlarda olduğu gibi yeni kurallar çerçevesinde şekillendirilen ve tam bir canavara dönüşen C3'ün genişletilen gövdesi diğer otomobillerinkinden daha doğal görünmüş. Ayrıca her köşede görülebilen hava giriş ve çıkışlarıyla büyük aerodinamik kit dikkatlerden kaçacak gibi değil.


Kris Meeke, Craig Breen ve Stephane Lefebvre üçlüsü pilotajında yarışacak olan otomobillerde görev yapan 1.6 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 380 beygir güç üretebiliyor. Eylül ayında tanıtılan konsept halinden çok daha vahşi görünen otomobilin arka kısmındaysa çift değiş tek egzoz çıkışı kullanılmış.

25 Aralık 2016 Pazar

Hyundai i10 1.2 D-CVVT Elite


Türkiye'de üretilen tek a segmenti otomobil olan Hyundai i10 geçtiğimiz aylarda makyajlanmıştı. Fabrika lansmanına da konuk olduğum bu otomobilin yükselişi yeni ÖTV zamlarıyla çok daha dikkat çekici boyutlara ulaşacakmış gibi görünüyor.

İlk olarak 2007 yılında yuvarlak hatlı tasarımıyla karşımıza çıkan Hyundai i10, 2013 yılında daha köşeli hatlara sahip yeni nesil modellerine kavuşmuştu. Şehir içi kullanımı için ideal dış ölçülere sahip olan otomobil 2016 yılında makyajlanarak daha agresif bir yüze ve yeni donanımlara kavuştu.