11 Ağustos 2016 Perşembe

Mazda6


Mazda'da gelişim durmuyor. Japon üretici geçtiğimiz ay yeni özelliklerini tanıttığı Mazda3'ün ardından şimdi de büyük kardeş Mazda6'nın güncellenmiş haliyle karşımızda. Tahmin edileceği gibi yenilikler yine gövde altında.


Görünümünde değişiklik yapılmayan otomobilin gövde renkleri arasına yeni bir füme tonu katılırken iç mekanda direksiyon simidinin daha sportif bir görünüme kavuştuğu görülebiliyor. Isıtma özelliği de bulunan simidin üzerinden renkli ekrana sahip head up display izlenebiliyor. İzolasyonu da iyileştirilen otomobilin donanımına, Mazda3'te olduğu gibi yol tutuşu iyileştiren G-Vectoring Control eklenmiş.

10 Ağustos 2016 Çarşamba

Range Rover SVAutobiography Dynamic


Range Rover ailesi genişlemeye devam ediyor. İngiliz üreticinin arazide başarılı araçlarının arasına hiç durmadan daha yüksek performanslı seçenekler katılıyor. Bu araçların son örneğiyse tanıdık bir motorla karşımızda.


Range Rover Sport SVR detaylarıyla dikkat çeken yeni modelde kromajlı bölümlerin siyaha boyandığı görülebilirken 21 ve 22 inç çaplı jantlar donanımda bulunuyor. Dört çıkışlı egzoz sistemi ve kırmızı kaliperlere sahip Brembo frenler de araçla birlikle gelen aksesuarlar arasında.


Üç farklı gövde rengine kavuşan aracın iç mekanında baklava desenli deri döşeme, çift renkli kabin ve kontrast renklerde sunulan dikiş iplikleri bulunurken piyano siyahı kaplamalar ve mat tonlarda bırakılan metal yüzeyler hoş bir tezat oluşturmuş. Arka bölümde, ortada yer alan koltuğa sabit kafalık uygun görülürken her yolcu için "Autobiography" armalı koltuk sırtlığı kullanılmış.


Kaputu altında yer alan 5 litre hacimli v8 motoru Range Rover Sport SVR ile paylaşan araç kompresör besleme yardımıyla 550 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilen SVAutobiography Dynamic, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış ve maksimum sürati 225 km/s'te sınırlandırılmış.