14 Mayıs 2016 Cumartesi

Hyundai Roadshow 2016


Bu sefer farklı bir haberle karşınızdayım. Güney Kore merkezli üretici Hyundai, Tucson ve Elantra modellerini daha da popüler hale getirmek ve Euro 2016 sponsorluğunu duyurmak için 10.000 km uzunluğunda bir Türkiye turuna çıktı. Yaklaşık 40 gün sürecek olan bu tura güney Ege ayağında katılma fırsatım oldu. Bu organizasyon sayesinde yaz aylarında test edeceğim iki modeli de önceden deneyimlemiş oldum.

B&B Audi A4


Audi'nin popüler modellerinden A4'ün yeni modelleri de yavaş yavaş modifiye edilmeye başladı. B&B Automobiltechnik tarafından hazırlanan kitler aracın görünümünü değiştirirken birçok motor seçeneği için ek güç sunuyor.

Alman markanın RS versiyonlarında kullandığına benzer bir ön tampon sunan firma daha agresif bir görünüme kavuşurken splitter, yeni ön panjur, geniş yan etekler, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri, difüzör ve farklı egzoz çıkışları opsiyonlar arasında yer alıyor.

Araçların artan güçlerini dizginlemek için şanzımanlar için yeni yazılımlar sunulurken yağ soğutucu, güçlendirilmiş frenler ve yenilenmiş süspansiyon sistemi ek donanımlar arasında yer alıyor.


Aracın 2 litre hacimli benzinli motoru için sunulan üç kit sırasıyla 300 beygir güç, 430 Nm tork, 320 beygir güç, 460 Nm tork ve 365 beygir güç, 530 Nm tork sunabiliyor. Bu kitlerin fiyatları da sırasıyla 1.298, 1.798 ve 7.950 Euro. 3 litre hacimli benzinli V6 motorsa 5.950 Euro karşılığında 450 beygir güç, 600 Nm tork üretebilir hale getirilebiliyor.


2 litre hacimli Diesel motor için sunulan kitler, 1.198 ve 2.950 Euro karşılığında motoru 230 beygir güç, 460 Nm tork ve 250 beygir güç, 500 Nm tork üretebilecek hale getirirken 3 litre hacimli V6 Diesel ünite için üç farklı kit sunulmuş. İlk kit, 1.698 Euro karşılığında 310 beygir güç, 670 Nm tork sunarken ikincisi 1.950 Euro'ya 326 beygir güç, 695 Nm tork veriyor. Üçüncü etaptaysa 3.950 Euro karşılığında 350 beygir güç, 725 Nm tork alınabilmiş.

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Opel Astra BiTurbo CDTI


Opel'den heyecan verici haberler gelmeye devam ediyor. Astra ailesini yeni motoruna kavuşturan Alman marka bu seçenekle birlikte hem yüksek performans hem de düşük yakıt tüketim değerleri sunacak.

Daha önce testini sizlerle paylaştığım 1.6 litre hacimli Diesel motorun çift turbo beslemeye sahip olan versiyonuyla dikkatleri çekecek olan Astra 160 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. İlk etapta sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuacak olan motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 220 km/s olarak açıklanıyor. Ortalama yakıt tüketim değeriyse 4 litre/100 km'ye kadar inebiliyor.

Abarth 595


Fiat'ın efsanevi modeli 500'ü geçtiğimiz yıl makyajlamasının ardından şimdi de sıra sportif versiyonlara geldi. Üstelik 500 temelli Abarth seçenekleri yeni yüzlerine kavuşurken güçlenmişler de.

Beklendiği üzere LED gündüz farlarına kavuşan araçların ön tamponlarında daha büyük hava girişleri dikkat çekerken yeni jantlarla birlikte kromajlı yüzeyler siyaha boyanabiliyor. Ortaları gövde rengi olan stoplar ve sis farları entegre edilen yeni arka tampon da değişiklikten etkilenmiş.


Yeni gövde renkleriyle birlikte iç mekanda daha fazla Alcantara kullanımı dikkat çekerken karbon fiber kaplamalar daha düşük güçlü seçeneklerin donanımına eklenmiş.

Competizione ve Biposto seçenekleri sırasıyla 180 ve 190 beygir güç üretmeye devam eden otomobilin diğer iki modeli güçlenerek 145 ve 165 beygir güç üretmeye başlamış. 1.4 litre hacimli motorların 206 ve 230 Nm'lik tork değerlerindeyse değişim yaşanmamış.

Jeep Cherokee 2.0 Diesel Limited AWD


Şu sıralar blogda ünlü isimler görmeye alıştık. Geçmişi 70'li yıllara dayanan Jeep modeli Cherokee, özellikle araziden kopamayan sürücüler için özel yere sahip olan otomobillerden birisi. İlk örnekleri 1974 yılında ortaya çıkan Cherokee 1984 yılında en tanınan ve en uzun süre üretimde kalan ikinci nesline kavuştu.

11 Eylül olayları sonrasında ortaya çıkan 3. nesil modeller A.B.D.'de Liberty ismini alırken 2007 yılında yollara çıkan yeni nesil araçlar da bu ülkede aynı isimle satışa devam etti. Chrysler grubunun Fiat tarafından kontrol edilmeye başlamasının ardından, 2013 yılında güncel kasasına kavuşan otomobil aykırı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

Dünya genelinde toplam beş motor, iki de şanzıman seçeneği bulunan Jeep Cherokee, Türkiye'ye sadece iki motor seçeneği ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla ithal ediliyor. Testime konuk olan seçenekse, sürpriz olmayan şekilde en yüksek satış rakamına ulaşan 2 litre hacimli, turbo Diesel üniteyle donatılan model.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Citroën C4 Picasso


Citroën'in aileler için sunduğu alternatiflen Picasso ailesi makyajlandı. Hemen fark edilmeyen tarzda olan değişiklikler kaputun altına daha güçlü bir şekilde yansırken güvenlik konusunda da yol alınmış.


Dikkat çeken ilk nokta daha önce birbirinden farklı tasarıma sahip olan C4 Picasso ve Grand C4 Picasso ön tamponlarının aynı yapıya kavuşması olmuş. Her iki araçta da plakalığın çevresi siyaha boyanırken sis farlarının etrafı kromajlı çıtalarla süslenmiş. Büyük kardeşin A sütunundan başlayıp D sütununa kadar uzanan şeritse daha açık bir renkte sunulmakta.


Stopların iç tasarımlarında ufak tefek değişiklikler görülebilirken yeni jantlar ve üç farklı gövde rengi seçeneği donanımlar arasına eklenmiş. Söz donanımdan açılmışken araçlarda radar destekli hız sabitleme, kör nokta uyarısı, ayak hareketiyle açılabilen bagaj kapağı ve şeritte kalma asistanı bulunduğunu da belirteyim.


İç mekan tasarımı ve motor seçeneklerinde büyük bir yenilik olmasa da kaputun altına eklenen turbo beslemeli, 1.2 litre hacimli, benzinli motorun 130 beygir güç ürettiği ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulduğu açıklandı.