6 Şubat 2016 Cumartesi

FAB S63 AMG Coupé


Mercedes'in şık görünümlü coupé modeli S Serisi Coupé'nin AMG tarafından hazırlanmış iki modelinden biri olan S63 AMG FAB Design tarafından da modifiye edildi.

Standart haliyle sunduğu yumuşak çizgiler sayesinde şık bir görünüme sahip olan otomobil modifikasyon işlemiyle birlikte gelen ön tamponla çok daha farklı bir görünüş sunuyor. Köşeli çizgilere sahip olan parçanın alt bölümüne bir de splitter eklenmiş.


Yan etekleri de biraz daha genişletilen otomobilin arka bölümüne geçildiğinde tamponun hafifçe rötuşlandığı, egzoz çıkışlarının sayısının da ikiye düşürüldüğü görülebiliyor. Araç için 22 inç çaplı jant seçenekleri sunulmuş.

Kaput altında görev yapan 5.5 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip v8 motoru da elden geçiren FAB bu üniteden 630 beygir güç, 920 Nm tork alabilmiş.

Tata Nexon


Bu yıl kendi evinde çok iddialı olan Tata, Yeni Delhi'de şov yapıyor. Fuarda sergilenen araçlar arasında, geçtiğimiz yıl tanıtılan Zica'nın yanında Hexa'ya da yer veren üretici şimdi de küçük crossover müşterilerine yönelik bir otomobil olan Nexon'u tanıttı.

Şişkin çamurluklar ve yuvarlatılmış ön bölümüyle dikkatleri hemen çeken aracın A sütunu da bombeli tavana ayak uydurmuş bir tasarıma sahip. Tavanı gövdeden farklı renklerde alınabilen otomobil siyah renkli gövde altı korumalarına sahip.

Arkaya doğru daralan yan cam alanlarına sahip olan Nexon'un dik inen bagaj kapağı, küçük bir cam ve şeffaf stoplara ev sahipliği yaparken ortasına sis farı eklenen arka tamponun büyük bölümü siyah renkli.


Sade ve modern bir iç mekan tasarımına sahip olan otomobilde alışılmışın dışında bir özellik bulmak zor. Çift renkli plastikle daha hoş bir hava elde edilirken orta konsolun üzerine büyük bir bilgi ekranı yerleştirilmiş.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip bir benzinli bir de Diesel motor seçeneği sunulacak olan otomobilin benzinli seçeneği 1.2 litre hacimliyken 110 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen Diesel ünite 1.5 litre hacimli. Her iki motor da gücünü, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla ön aksa aktaracak.

Mahindra XUV Aero


Hindistan'da konsept sergileyen üreticiler arasına ülkenin en büyük otomotiv markalarından birisi de katıldı. Mahindra tarafından tanıtılan araç markanın gelecekte kullanmayı planladığı tasarım dilini yansıtırken üreticinin daha sportif modellere yöneleceğinin de sinyallerini veriyor.

Günümüzün diğer konseptleri gibi LED aydınlatma grubuyla donatılan otomobilin ön bölümünde agresif görünümlü tampon, sade tasarımlı panjur ve hava çıkışlarına sahip kaput dikkat çekiyor. 20 inç çaplı jantlarla donatılan araçta kırmızı renkli kaliperler kullanılırken çamurluklar ve kapı altlarından geçen siyah şeridin ince yapısı gözlerden kaçmıyor.


Sürücü tarafında bir, diğer taraftaysa iki kapıya sahip olan konseptin arka kapısı geriye doğru açılarak giriş-çıkışı kolaylaştırıyor. Yüksek bir yapıya sahip olan arka bölümde, ucu spoiler şekli alan bagaj kapağı, sportif görünümlü tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı görülebiliyor.

Yüksek yan desteklere sahip dört adet tekli koltukla donatılan konseptin ön koltuk sırtlıklarında, arka koltuk yolcuları için dokunmatik ekranlı eğlence sistemi ekranları bulunurken orta konsolun büyük bölümü de bu tip bir ekranla kaplanmış.

Motoru hakkında detaylı bilgi verilmeyen aracın turbo beslemeye sahip ünitesinin 210 beygir güç üretebildiği ve bu sayede 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 6 saniye civarına çektiği belirtilmiş.

Chevrolet Beat Activ ve Essentia


Şu sıralar kalbi Yeni Delhi'de atan otomobil dünyasının yenileri birer birer yüzlerini gösteriyor. Hindistan'da düzenlenen fuarın iddialı markalarından Chevrolet, Beat'in iki farklı versiyonuyla organizasyonda yer alıyor.

Beat Activ olarak adlandırılan konsept, bu ülkede son yıllarda artışta olan eğlenceye yönelik hazırlanmış araç kavramını işlemiş. LED aydınlatma grubuna sahip olan aracın tamponlarında ve yan eteklerinde siyah renkli plastik korumaların yanında metal görünümlü koruyucular da dikkat çekiyor.


Özel jantlarla donatılan otomobilin kapı çıtalarıyla birlikte yan aynaları da siyah renkli. Arka çamurlukların çevresine altıgenlerden oluşan grafikler eklenirken stopların da şekilleri değiştirilmiş.

İç mekanı, ana hatlarıyla seri üretim versiyondan alınan otomobilin bu bölümünde siyah, gri ve neon sarısı renk kombinasyonu görülüyor. Orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran yer alırken, altıgen desenlere sahip döşeme kumaşı, dijital gösterge paneli, filelerle artırılan depolama hacmi ve metal pedal seti diğer detaylar.


Beat'in sedan versiyonu olan Essentia'nın görünümünde bir sürpriz yok. Yüksek tasarlanmış arka bölüm ve küçük bagaj kapağı bu sınıfta yer alan dört kapılı modellerin ortak özellikleri.


İç mekanın ana hatları seri üretim Beat'ten alınırken kahverengi deri döşeme, bej plastik yüzeyler ve metal görünümlü kaplamalar daha ilginç bir görünüm sağlamış. Üzerinde bulunan kumanda düğmeleri kollardan alınan direksiyon simidiyse daha sportif bir görünüme sahip.

5 Şubat 2016 Cuma

Tata Hexa


Jaguar ve Land Rover'ın sahibi olan Tata, global pazarlarda daha etkili olacak araçlar geliştirmeye tam gaz devam ediyor. Bu doğrultuda ilk olarak 2015 yılında, Cenevre'de Hexa isimli bir konsept sergileyen üretici şimdiyse bu otomobilin seri üretim halini tanıttı.


Geçtiğimiz yıl sergilenen konsept versiyonuyla neredeyse aynı görünüme sahip olan otomobilde tipik SUV detayları yer alıyor. Tamponlar, kapı altları ve çamurluklar gibi yerlerde siyah renkli plastik korumalar kullanan Tata farları çamurluklara doğru uzatmış.

Geniş cam alanlarıyla dikkat çeken Hexa'nın ön panjuru, hava girişi ve kaputu da heybetli görünümü pekiştirmiş. Arka kısımda kullanılan kromaj biraz göz yorsa da çift çıkışlı egzoz sistemi şık bir görünüm sunmuş.


İç mekanda çok modern olmasa da işlevsel bir yapı dikkat çekiyor. Büyük göbekli direksiyon simidi, sade görünümlü gösterge tablosu ve dokunmatik bilgi ekranı gibi özellikler sunan otomobilin donanımında 10 hoparlörlü JBL müzik sistemi, elektrikli sürücü koltuğu ve 8 renk opsiyonu sunan ambiyans ışıklandırması gibi aksesuarlar bulunuyor.

Kaputu altında görev yapan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor 156 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen Hexa, isteğe göre 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla donatılabilecek. Araçlarda dört sürüş modu seçeneği sunulacak.

Citroën Spacetourer HYPHEN


Fransız üretici Citroën, kısa süre önce tanıttığı ticari aracı Spacetourer'ı bir konsept olarak da sunmaya başladı. Fransız müzik grubu Hyphen Hyphen ardından isimlendirilen araç daha genç bir kitleye titap ediyor.


Büyük bölümü siyah plastik korumalarla kaplanan ön tamponda bir çift sis farı kullanılırken metal alt koruma plakası da bu bölümde dikkat çekiyor. Koyulaştırılmış farlar, plastik çamurluk ve kapı korumaları, 19 inç çaplı jantlar ve siyah renkli aynaların yanında iki farklı gövde rengine de sahip olan konseptin arka tamponu da siyah renkli.

Tavan rayları genişletilerek ön ve arka bölümlerine LED aydınlatmalar eklenirken yerden yükseklik artırılıp dört tekerlekten çekiş sistemi donanıma eklenmiş.


Farklı renk kombinasyonları iç mekanda koltuklar üzerinde de kendisini gösterirken tamponlarda olduğu gibi koltukların oturak bölümlerinde ve kapı içlerinde de kırmızı renkli şeritler görülebiliyor. Otomobilin tavan ve ön konsolu da çift renkli temadan nasibini almış.

Kaputu altında 150 beygir güç üretebilen bir turbo Diesel motor görev yapan Spacetourer HYPHEN konsepti 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve Start&Stop sistemiyle donatılmış.

4 Şubat 2016 Perşembe

Audi RS Q3 Performance


Audi modelleri güçlenemeye devam ediyor. Markanın SUV modellerinden Q3'ün, 2013 yılında kavuştuğu RS versiyonunu yeterince kuvvetli bulmayan müşteriler aynı aracın Performance seçeneğiyle istediklerine ulaşabilir.


Dışarıdan bakıldığında füme renge bürünen jantlar, yan aynalar ve tavan raylarıyla standart RS Q3'ten ayrılabilen otomobilin turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli, 5 silindirli motoru 367 beygir güç, 465 Nm tork üretebiliyor. RS3 Sportback ile aynı olan bu değerler dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli S Tronic şanzımanla birleşiyor.


Performans artışı bekleyenlerin yüzlerini güldüren Audi, bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 4.4 saniye olarak açıklarken maksimum süratin de 270 km/s'te sınırlandırıldığını belirtti.

Opel Mokka X


Bu yıl Cenevre'de sergilenecek olan makyajlı araçlar yavaş yavaş tanıtılıyor. Açılışı yapan firmalardan olacakmış gibi görünen Opel, küçük SUV modeli Mokka'nın rötuşlanmış versiyonunu tanıttı bile. Üstelik yeni bir isimle.


Daha ilk bakışta farklı görünümü dikkat çeken otomobilde yenilenen ön panjur ve daha büyük kısmı gövde rengine boyanmış şık ön tamponun haricinde LED farlar da sunulmakta. Yeni gövde renkleri ve jant seçeneklerinin yanında sadeleştirlmiş arka tampon ve LED stoplar donanıma eklenmiş.

İç mekanında Astra'yı örnek aldığı görülebilen Mokka X'in gösterge tablosu artık derine yerleştirilmiş göstergelerden oluşmasa da kalın kollu direksiyon simidinde bir değişiklik yok. Orta konsolda daha aşağıya alınan dokunmatik ekran sayesinde bu bölümde düğme sayısı azaltılırken kalan butonların büyük bölümünü havalandırma sistemi kullanıyor.


Önde yer alan kamerası artık daha yüksek çözünürlük sunan Mokka X'in trafik işareti okuma sistemi de geliştirilirken şerit takip asistanı ve ön kaza uyarı sistemi donanımda yer alıyor.

Kaputu altında, 110 ve 136 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitenin haricinde 1.4 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli bir motor daha sunan Mokka X bu motordan 152 beygir güç alıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen bu pakette dört tekerlekten çekiş sistemi de  yer alıyor.

Renault RS16


2016 Formula 1 sezonu araç tanıtımları Renault ile başladı. Tekrardan bir marka takımı haline gelen oluşum bu sezon daha iddialı bir şekilde pistlerde boy gösterecek.

Takımla birlikte araç renklerinin de yenilendiği görülebiliyor. RenaultSport'un favori kombinasyonlarından olan siyah sarıyla izleyeceğimiz araçları Danimarkalı Kevin Magnussen ve Jolyon Palmer sürecek.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Renault KWID Racer ve Climber


Renault'nun küçük hatchback modeli KWID yeni konseptlerine kavuştu. Hindistan'da tanıtılan ikiliden ilki daha sportif ruhluyken ikincisi doğayla arası iyi olan otomobilseverleri hedefliyor.

LED farları daha ilk bakışta daha sportif bir görünüm yaratan Racer konseptinde daha agresif görünümlü bir ön tampon kullanılmış. Arka kapıları açılmayan aracın tavanı ve yan aynalarıyla birlikte çamurluk çevresi ve kapı alt bölümleri de siyah renkte sunulurken bu kısımlar kırmızı şeritlerle belirginleştirilmiş.


18 inç çaplı jantlar ve güçlendirilmiş fren sisteminin kırmızı renkli kaliperleriyle birlikte arka tampon köşeleri hava çıkışlarına kavuşurken yine arkada büyük bir spoiler, difüzör ve merkezi konumlandırılmış egzoz çıkışı görülebiliyor.


İç mekanda metal görünümlü parçalarla birlikte Alcantara döşemeler kullanan Renault yarış koltukları, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve takla kafesi sunarken arka koltuklar iptal edilmiş.


Daha sade bir görünüm sunan Climber konseptinde füme renkli far korumalarıyla birlikte alt korumalara sahip tamponlar dikkat çekiyor. Yükseltilmiş gövdeye sahip olan aracın yan korumalarının çevresi, yan aynalar gibi turkuvaz renkli olarak sunulurken aynı detaylar jantlarda da kullanılmış.


Arka spoiler ile birlikte stoplarında da korumalar sunulan konseptin iç mekanı daha renkli. Dijital gösterge paneliyle birlikte kırmızı ve beyaz ağırlıklı renklere sahip olan kokpitte bir de ön yolcu için konsola tutamak eklenmiş. Ayrıca üç kollu direksiyon simidi de sportif bir görünüm sunmuş.

2 Şubat 2016 Salı

Carlex Ford Transit Connect


Modifikasyon dünyasında sıklıkla karşılaşmadığımız iki isim bu haberde bir araya geliyor. Polonyalı modifikasyon firması Carlex Design, Ford'un ticari araçlarından Transit Connect için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.


M-Sport çıkartmalarıyla donatılan gövdesi üzerinde genişletilmiş çamurluklar, yan etekler ve spoiler gibi farklılıklar dikkat çeken otomobilde 19 inç çaplı jantlar, LED gündüz farlarına sahip agresif görünümlü ön tampon, aşağıya doğru uzatılmış arka tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı bulunurken süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

31 Ocak 2016 Pazar

Toyota Auris 1.6 Premium Multidrive S Navi


Toyota'da değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. Japon firma, özellikle Avrupa'da satışta olan modellerine ortak yüz uygulamasına geçtikten sonra Avensis ile birlikte Auris'i de makyajladı. Aracın mekanik anlamda sunduğu yeniliği henüz Türkiye pazarına sunmayan Toyota ilk etapta yola tanıdık motor seçenekleriyle devam edecek.

İlk nesil örnekleri 2006 yılında yollara çıkan Auris bu tarihte Corolla'nın hatchback gövde seçeneği sunan modelinin yerine geçti. Bazı ülkelerde Corolla ismiyle satışı devam eden araç sedan kardeşinin temelleri üzerine geliştirilmişti. Üç ve beş kapılı hatchback gövde seçeneği sunan ve Türkiye'de de üretilen ilk nesil modeller yerlerini 2012 yılında ikinci nesil araçlara bırakırken üretim de Türkiye'den İngiltere'ye kaydı. Beş kapılı hatchback ve station wagon gövde seçeneklerine sahip otomobil makyajlı yüzünü geçtiğimiz Mart ayında gösterdi. Bu seferki testime konuk olan araç hatchback gövde seçeneği, benzinli motor ve otomatik şanzıman üçlüsüne sahip.