29 Aralık 2016 Perşembe

Ferrari SP 275 RW Competizione


Ferrari'nin özel üretim modelleri arasına bir yenisi katıldı. Aslında ilk olarak geçtiğimiz haftalarda Daytona'da sergilenen otomobilin teknik detayları da yavaş yavaş paylaşılıyor.

J50 ile hemen hemen aynı dönemde tanıtıldığından Ferrari'nin özel araç bölümünün şu sıralar yoğun bir çalışma temposu olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi de sınırlı üretim bir model olan F12tdf temelleri üzerine geliştirilen SP 275 RW Competizione, isminden de anlaşılabileceği gibi ilhamı klasik 275 GTO modelinden alıyor.


Uzun burun kısmının ucuna eklenen panjurun altında modern aerodinamik parçalar dikkat çekerken ince uzun farlar ve hem ön hem de arka çamurluğun arkasında yer alan hava çıkışları klasik Ferrari modellerine göndermeler yapıyor. Aynı tasarım özelliği yan camların arkasında da görülebilirken sade görünümlü arka bölüm F12berlinetta izlerini taşıyor.

İç mekanı da bu araçtan alınan otomobilin motoru da tanıdık. 6.3 litre hacimli v12 ünite 780 beygir güç, 705 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. Bildiğim kadarıyla araba F12tdf değil de normal F12 tabanlı. Ama motor ve şanzıman F12tdf'ten. Yani F12tdf gibi 4Wheel-Steering gibi özellikler yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. F12tdf de F12berlinetta temelli olduğundan öyle denmesi yanlış olmaz ama bunda var direksiyonel arka aks.

      Sil
  2. ferrari'nin bu tarz çalışmaları bence tasarımsal olarak güncel araçların gerisine kalıyor. özel bir şeyler ortaya koymak güzel ama bakınca ben pek beğenmedim.

    YanıtlaSil