2 Kasım 2016 Çarşamba

Volvo S90 Excellence


Volvo cephesinde önemli gelişmeler oluyor. İsveçli markanın Geely grubu tarafından satın alınmasının ardından model sayısı artışa geçerken S90 modelinin üretimi de Çin'e kayıyor. Üstelik yeni bir versiyonla birlikte.

S90 üretimini Çin'e taşıyarak bu ülkede şimdiye kadar üretilmiş en lüks otomobili bantlardan indirmeyi hedefleyen Volvo ilerleyen dönemde diğer model ailelerini de bu ülkede üretmeyi planlıyor.


Çin'e özel bir otomobil olan uzun aks mesafeli S90'ın 12 cm uzayan boyunun tamamı arka koltuklara diz mesafesi olarak geri dönerken bu bölümde orta koltuk sırtlığı katlanarak diğer araçlardakinden daha büyük bir kol dayanağı görevi görüyor. Ayrıca bu parça üzerinde ahşap ve metal süslemeler yer alıyor.


Bu aracın temelleri üzerine geliştirilen S90 Excellence, XC90 Excellence'ta olduğu gibi ön yolcu koltuğu arkasında oturan kişi odaklı. Elektrikli ayara sahip arka koltukların arasında büyük bir panel sunan Volvo bu bölümde bir sürü cebin yanında ısıtma ve soğutmalı bardaklıklarla buz dolabı sunuyor.


Ön yolcu koltuğu ipral edilen otomobil bu bölümde ayakkabılar için bir göz ve iPad entegre edilebilen katlanabilir bir platformla donatılmış. Arka koltuklar çevresinde daha bol ahşap ve metal süslemeler kullanılırken kafalıkların yan desteklere kavuştuğu görülebiliyor. Sürücü koltuğu arkasına ek bir paravan alınabilirken bu parça arkasına küçük bir askı da entegre ediliyor.

Kaputu altında T8 olarak adlandırılan hibrit ünite görev yapacak olan otomobilin 2 litre hacimli benzinli motoru turbo ve kompresör beslemeye sahipken sistemin toplam gücü 400 beygiri buluyor.

2 yorum:

  1. cennete falanmı düşdüm ben

    YanıtlaSil
  2. ya bu çinliler ufak tefekde bi millet ama , niye daha genişi olmasan ki o kadar para veriyoruz diyorlar galiba. tüm modellerin daha geniş versiyonları çin için üretiliyor bizim zenginler de binlerce euroluk dapdar 5 serisine c serisine enayi gibi binmeye devam

    YanıtlaSil