27 Kasım 2016 Pazar

Kia K2


Kia, Çin pazarı için ürettiği küçük sedan modeli K2'yi yeniledi. Otomobil, daha önce de olduğu gibi diğer birçok pazarda Rio Sedan ismiyle satılacak. Bununla birlikte aracın 5 kapılı Rio'dan bazı farklılıkları bulunuyor.

Burun yapısı çok daha gösterişli olan K2 bir önceki nesilde olduğundan daha büyük bir araç. Yüksek yapılı bagaj kapağının arka bölümünde yer alan stopları daha büyük kardeşlerinde olduğu gibi tasarlanan otomobil Avrupa'ya gelirken biraz daha sadeleşecek.


İç mekanında da 5 kapılı kardeşine göre birkaç değişim gözlemlenebilen otomobilde aşağıya alınmış dokunmatik ekran, farklı havalandırma çıkışları ve piyano siyahı kaplama dikkat çekerken sade görünümlü gösterge paneli ve üç kollu direksiyon simidi korunmuş.

Kaputu altında 1.4 ve 1.6 litre hacimli, benzinli motorlar görev yapacak olan otomobilde bu üniteler sırasıyla 100 ve 125 beygir güç üretebilecek. Her iki motor da 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken manuel şanzıman sadece 1.4 litre hacimli ünitede kullanılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder