1 Kasım 2016 Salı

Dodge Shakedown Challenger ve Durango Shaker


SEMA'da bu yıl sahne alacak olan otomobiller arasında Dodge logosu taşıyan araçlar da olacak. FCA grubunun sportif markalarından olan Dodge organizasyona birçok otomobille katılsa da bunlardan iki tanesi özellikle dikkat çekici.

Daha ilk bakışta nostaljik bir hava yaratmayı başaran Shakedown Challenger'da 1971 model Challenger gövdesi kullanılırken yeni LED farlar ve siyah ön panjur araca eklenmiş. Mat gövde boyası üzerine kırmızı renkli süslemeler eklenen otomobilin ön bölümünde splitter görev yaparken en önemli görsel dokunuş olan Shaker kaput aynı zamanda işlevsel.


Küçültülen yan aynalar, iptal edilen kapı kolları, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi detaylara da sahip olan otomobilin arka bölümünde LED stoplar da görev yapıyor. Brembo arması taşıyan frenler ve modern süspansiyon sistemi de yenilikler arasında.


Karbon fiber yüzeylere sahip olan iç mekanda Dodge Viper'dan alınan direksiyon simidi ve koltuklar dikkat çekerken iptal edilen arka koltukların yerine takla kafesi monte edilmiş. Metal pedal seti ve 6 ileri vitesli manuel şanzıman da vites topuzu gibi Viper imzası taşıyor. Kaputu altında 6.4 litre hacimli bir v8 motor bulunan otomobil 485 beygir güç üretebiliyor.


Aynı motorla donatılan Durango Shaker, yükseltilmiş bir Hellcat modeli isteyenlerin hoşuna gidecek türden bir araç. Koyu renkli farlar, tel kaplamaya sahip ön panjur, geniş hava girişine sahip ön tampon, içleri boşaltılmış sis farları, splitter, 22 inç çaplı jantlar, genişletilmiş yan etekler ve çift gövde rengine sahip olan araçta yine Shaker kaput kullanılmış.


76 mm alçaltılan süspansiyon sistemi sayesinde yere yaklaşan bu Durango'da daha büyük bir spoiler, koyulaştırılan LED stoplar, metal yakıt deposu kapağı ve merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı da kullanılmış.

Mavi süslemelere sahip olan iç mekanda asıl dikkat çeken detaysa Viper'dan alınan sabit kafalıklı koltukların hem ön hem de arkada kullanılmış olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder