19 Kasım 2016 Cumartesi

Alfa Romeo Stelvio


Geçtiğimiz yıl Giulia'yı tanıtan Alfa Romeo ikinci bombasını Los Angeles'ta patlattı. İtalyan üreticinin SUV modeli Stelvio, "En hızlı seri üretim SUV" sıfatıyla organizasyonda yer aldı.


Son yıllarda basına sızan görüntüler nedeniyle yuvarlak hatlı tasarımı büyük şaşkınlık yaratmayan aracın Quadrifoglio seçeneğinde ince uzun farların yanında agresif görünümlü bir ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, 21 inç çaplı jantlar, yatık bir bagaj kapağı camı, dört egzoz çıkışı ve difüzör bulunuyor.


Adaptif süspansiyon sistemi ve Brembo imzalı karbon seramik disklere sahip fren sistemi gibi donanımlar araca eklenirken birçok detayı Giulia ile paylaşılan iç mekanda ince kollu direksiyon simidi, derine yerleştirilen yuvarlak göstergeler, deri döşemeli ön konsol, büyük dokunmatik ekran, metal pedal seti ve karbon fiber kaplamalar gözden kaçmıyor.


Motor seçenekleri de tanıdık olan Stelvio'da görev yapacak olan 2 litre hacimli benzinli motor turbo besleme sayesinde 280 beygir güç üretebilirken Quadrifoglio'nun çift turbo beslemeli, 2.9 litre hacimli v6 ünitesi 510 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman araçların standart donanımında yer alıyor.

1 yorum:

  1. Alfa Romeo'nun Stelvio'su görünüş olarak SUV'den ziyade Alfa Romeo Giulietta'nın şişirilmiş bir versiyonu gibi duruyor.

    YanıtlaSil