28 Ekim 2016 Cuma

Volkswagen Atlas


Volkswagen CrossBlue sonunda hayat buldu. Alman üreticinin 7 kişilik SUV modeli heybetli yapısıyla dikkat çekerken A.B.D.'de üretilecek olmasıyla ana pazarının neresi olduğunu da işaret ediyor.

Markanın diğer modellerini andıran dış görünümünde dik yerleşime sahip ön panjur, LED farlar, alt bölümü siyah renkli tampon ve metalik gri koruma dikkat çekerken şişirilmiş çamurluklar, gövdenin alt kısmını kaplayan siyah korumalar ve D sütununa doğru yukarıya doğru açı alan yan cam profilden bakıldığında görülen detaylar.


Arkadan bakıldığında da sade bir duruşa sahip oladuğu söylenebilen büyük SUV'de küçük bir spoiler, LED stoplar, kromajlı süslemeler ve yine alt kısmı siyah renkte bırakılmış tampona entegre edilmiş dörtgen egzoz çıkışları fark edilebiliyor. 5.037 mm boya ve 1.979 mm genişliğe sahip olan Atlas'ın yüksekliğiyse 1.767 mm.

Sade tasarım çizgileri iç mekanda da devam eden otomobilde tanıdık üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, cam kaplı dokunmatik ekran, manuel havalandırma kumandaları ve vites kolu görev yapıyor. Üç sıra koltuğa sahip olan Atlas'ta panoramik cam tavan ve 12 hoparlöre sahip Fender müzik sistemi de alınabiliyor.


İlk etapta iki motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan otomobilin her iki ünitesi de benzinli. Turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor 240 beygir güç üretebilirken atmosferik emişli, 3.6 litre hacimli v6 motorun gücü 280 beygir. Her iki motor da 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacakken sadece v6 seçenek opsiyonel olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

3 yorum:

  1. Ön farlar gözaltı torbaları pörtlemiş fetöye benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır bu blogu takip ederim genelde hep saçma yorumlar görürüm . Ama bu yorum hem en haklı hemde en komik olan yorum şu agamemnon tarihinde.

      Sil