20 Ekim 2016 Perşembe

Seat León


İspanyol firma Seat'ı C segmentinde temsil eden León makyajlandı. Zaten şık bir görünüm sunan otomobilde yaşanan değişiklikler hemen fark edilemese de kaput altına eklenen yeni motorlar öne çıkmayı başarmış.


Yenilenen ön tamponunda daha küçük sis farları barındıran León'un LED farları farklı bir iç tasarıma kavuşurken genişleyen ön panjur daha fazla kromaja sahip. Yeni jant ve gövde rengi seçenekleriyle birlikte Xcellence isimli bir donanım seçeneğine de kavuşan otomobilin arka bölümünde tamponun rötuşlandığı ve stopların iç desenlerinin değiştiği görülebiliyor.


İç mekanda da büyük değişiklikler sunmayan makyajlı León'un FR donanım paketinde daha fazla piyano siyahı kaplama bulunurken Xcellence'ta metalik gri kaplamalar kullanılmış. Orta konsolda kullanılan daha büyük dokunmatik ekran düğme sayısını azaltırken elektrikli park freni kullanımı nedeniyle vites konsolunun tasarımı yenilenmiş. Ayrıca USB ve Aux girişlerinin yeri hafifçe değiştirilerek orta konsol altında daha bol depolama hacmi yaratılmış.


Adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip asistanı ve sıkışık trafik asistanının birleşimiyle 60 km/s sürate kadar yarı otonom olarak kullanılabilen León'un kaputu altında, Cupra gelene kadar, güçleri 90 ile 184 beygir arasında değişen motor seçenekleri görev yapıyor olacak. Aileye yeni katılan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 115 beygir güç üretebilirken 1 litre hacimli benzinli ünite de aynı güce sahip olarak seçenekler arasında yerini almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder