26 Ekim 2016 Çarşamba

MINI Countryman


MINI modelleri büyümeye devam ediyor. İngiliz markanın en büyük aracı olma ünvanına sahip Countryman yeni nesliyle daha da geniş bir araç haline geldi. Üstelik motor seçenekleri arasında artık bir de hibrit yer alıyor.

İlk bakışta ana hatlarında büyük bir fark olmadığı görülen Countryman biraz daha köşeli hatlarıyla yeni nesil MINI modelleri arasında yerini almış. Bunun yanında eskisinden 200 mm daha uzun ve 30 mm daha geniş olması otomobilin sınıfını yükseltmiş. 75 mm daha uzun aks mesafesi arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi olarak geri dönerken bagaj hacmi de 450 ile 1.309 litre arasında değişiyor.


İç mekana geçildiğinde de yeni nesil MINI'lerin izleri görülebiliyor. Üç kollu direksiyon simidi arkasına yerleştirilen gösterge paneli head up display ile birlikte alınabilirken dik yerleşime sahip havalandırma kanalları, rengi değiştirilebilen ambiyans aydınlatması ve daha köşeli hale gelen konsol kaplaması değişimin diğer ayakları.


Motor seçenekleri yine zengin olan Countryman, 2 benzinli, 2 Diesel bir de hibrit üniteye sahip. 1.5 litre hacimli benzinli motoru 136 beygir güç, 220 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli kardeşi 192 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli Diesel motorlarsa 150 beygir güç, 330 Nm tork ve 190 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.


BMW 225xe Active Tourer'ın motor ikilisini kullanan hibrit seçenekte de kullanılan 1.5 litre hacimli motor 136 beygir güç, 220 Nm vermeye devam ederken elektrik motoru 88 beygir güç, 165 Nm tork üretebiliyor. Karma kullanımda 224 beygir güç, 385 Nm tork elde edilirken arka tekerleklere güç aktaran elektrik motoru sayesinde otomobil önden çekişli, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sürülebiliyor. Otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 2.1 litre/100 km'ye kadar inebiliyor. Sadece elektrik motoruyla ulaşılabilen maksimum süratse 125 km/s.

2 yorum:

  1. Çok güzel ferah bir araç ayrıca mekanikleride çok iyi, ama nedense bu aracın tipi bana mini cooper gibi geliyor neden bilmiyorum oysaki hiçde mini değil :)

    YanıtlaSil
  2. Makyajlı kasa daha güzel görünüyordu bu pek olmamış gibi.

    YanıtlaSil