20 Ekim 2016 Perşembe

Lynk & Co 01


Çin'de önemli gelişmeler var. Geely ve sahip olduğu firmalardan Volvo'nun kurduğu marka Lynk & Co ilk aracını tanıttı. İlerleyen dönemde Volvo XC40'ın da kullanacağı modüler platform üzerine geliştirilen otomobil farklı bir tasarım anlayışına sahip.


Daha çok genç müşterileri hedefliyormuş gibi görünen 01'in dik bir tasarıma sahip ön bölümünde Nissan Juke ve çeşitli Citroën modellerinden tanıdığımız parçalı far tasarımı dikkat çekiyor. Büyük jantlar ve yan aynalarla birlikte kontrast renkte seçilebilen alçak tavanıyla farklı görünen otomobilin arka bölümünde dar bir bagaj kapağı camı, LED stoplar, spoiler ve çift egzoz çıkışı görülebiliyor.


İç mekanı biraz daha sade detaylara sahip olan 01'de bazı kumanda düğmelerinin Volvo ile paylaşıldığı fark ediliyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, sabit kafalıklı ön koltuklar, canlı bir tasarım sunan havalandırma ızgaraları, orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekran, rengi değiştirilebilir ambiyans aydınlatması ve küçük vites topuzu bu bölümde göze çarpan noktalar.

Boyu, 4.53, eni 1.85, yüksekliği 1.65 ve aks mesafesi 2.73 metre olan 01'in ileri teknoloji özellikleri arasında internet bağlantısı ve sürücünün verdiği şifre sayesinde aracın fonksiyonlarına bağlanabilme olanağı da bulunacağı açıklandı.


Motorlar hakkında kesin bir bilgi verilmese de XC40'ın benzinli ve Diesel ünitelerinin manuel ve çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanlarla eşleştirilmesi bekleniyor. Ayrıca hibrit bir seçeneğin de ileri bir tarihte aileye katılması muhtemel.

4 yorum:

  1. Ekşide denin yazılışını bilmeyenlerle ilgili bi başlık gördüm . Kafama takıldı. Yalan yanlış yazıyoruz Türkçe'yi . Bunu anlatırken bile onlarca hata yapıyorum. Ama bakmakla öğrenmekle bitmiyor ki o kadar çok detay var kiler deler bağlaçlar sayıların kısaltmaların yazımı noktalama işaretleri vs. vs. (Burda cümle bitti vs nin sonunda ki nokta ikisinin yerinede geçer heralde) Ben yılların sözlük yazarı ve bloggerı olarak senin bu konuda ki düşüncelerini merak ediyorum. Bu yanlışları yapan insanlara boş teneke gözüyle mi bakıyosun ? (Ekşide berat Albayrak'ın mailleri ortaya çıktığında herkes Sümeyyenin de da ları ayırmasına şok olmuştu yine aynı şekilde önemli bir adam hakkında da de leri ayırmadığı için herkes salla onu diyordu) konuyla ilgili kendimizi geliştirmek istersek neler yapmamız gerekir , nerden başlamalıyız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog baştan sona yazı ile ilgili olduğundan haliyle ben de standart bir insandan daha çok dikkat ediyorum bu tip şeylere. Çoğu vatandaşın etmemesinin sebebi de eğitimin yetersiz olması malesef. Özellikle son zamanlarda öğretmenler içi boş kutu kıvamına geliyor yavaştan.

      Kendisini geliştirmek isteyenler için şu sıralar en güzel zamanlar gibi geliyor bana. İnternet sağ olsun her şey el altında. Google'da "de ki yazılımı" aratınca güzel kaynaklar çıkıyor ortaya.

      Benden de bir düzeltme gelsin; Yukarıdaki soruda yer alan "ki"lerin çoğu bitişik yazılmalı :)

      Sil
  2. takma kafana , rahat ol . önce bir sakinleş sonra sı kendiliğin den gel-ir.

    YanıtlaSil
  3. Bu arada aracın ön yüzü kurbağa kermite benzemiş.

    YanıtlaSil