5 Eylül 2016 Pazartesi

Varsovia Concept


Son zamanlarda her yerden fırlıyormuş gibi görünen yeni otomobil üreticilerine bir yenisi ekleniyor. Polonya merkezli Varsovia'nın konsept aracı lüks ve çevre bilincini bir araya getirebilen bir sedan.

Aracına isim bulmakta zorlanıyormuş gibi görünen Varsovia Motor Company'nin otomobili sadece Varsovia olarak adlandırması ilginç olsa da dış görünüme bakınca firmanın ciddi olduğu anlaşılıyor. Dik bir burun kısmına sahip olan aracın köşeli hatları oturaklı bir görünüm sunuyor. LED aydınlatma grubuna sahip olan konseptte ön panjur bulunmuyor.


İnce yapılı yan aynalar ve 19 inç çaplı jantlara sahip olan yan bölümde bir coupé görünümü sunulsa da otomobil aslında dört kapılı. B sütunu bulunmayan aracın gizli kapı kolları, sadece arka yolcular için düşünülen cam tavan ve dik C sütunu gibi farklı tasarım detayları bulunuyor. Uzun bir bagaj kapağına sahip olan konseptin stopları da ince uzun bir tasarıma sahip.


İç mekanda da sade bir tasarım dili benimseyen otomobilde klasik bir gösterge paneli bulunuyor olsa da yeri boş bırakılan ön yolcu koltuğu sayesinde arka koltuk yolcuları için sunulan bölüm büyütülebilmiş. Bu kısımda tavandan inen dev ekranlar ve masaj fonksiyonlu koltuklar gibi aksesuarlar sunulurken asıl ilginç özellik yolcuların ruhsal durumlarını anlayıp müzik, havalandırma ve koltuk sertliklerini buna göre ayarlayan sistem olarak gösterilebilir.


2019 yılında 50 adetlik sınırlı üretimi başlaması planlanan araçta kullanılacak elektrik motoru 350 km menzil sunarken menzil uzatıcı içten yanmalı motorla sürüş 850 km boyunca devam edebilecek. Ağırlığı 2 ton civarında olması planlanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresiyse 5 saniyenin altına çekilecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder