29 Eylül 2016 Perşembe

Renault Trezor


Paris otomobil fuarında dikkat çekici konsept araçlarla dikkat çeken Fransız üreticilere Renault da katıldı. Modaya uyarak tamamen elektrikli bir otomobil tanıtan firma yine son yılların trendlerine uygun olarak otonom sürüş özelliği de sunuyor.


4.700 mm boya, 2.180 mm genişliğe ve sadece 1.080 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.776 mm aks mesafesi ve 0.22'lik hava sürtünme katsayısı sunuyor. Yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken Trezor'un LED gündüz farları, marka logosunda buluşurken önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlar güçlü duruşu pekiştirmiş.

Kırmızı renkli ön camı, yan camlarla tek parça olarak tasarlanan otomobil aynı renkte panoramik tavana da sahip. LED stoplar ve agresif görünümlü arka tamponun alt bölümündeyse küçük bir difüzör görülebiliyor.


Kaputla birlikte açılan tavan sayesinde ulaşılan iç mekanda koltuklara bağlanmamış geniş kafalıklar, OLED gösterge ve kumanda panelleri, köşeli direksiyon simidi ve konsolun ön bölümüne alınan bagaj gibi ilginç detaylar dikkat çekerken pedalların yere sabitlendiği görülebiliyor.

Elektrik motorunu firmanın Formula E yarış aracıyla paylaşan otomobil 350 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 1.6 ton ağırlığa sahip olan konsept 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyenin altında ulaşabiliyor.

1 yorum:

  1. symbol'den sonra dünyanın en çirkin şeyi olabilir

    YanıtlaSil