12 Eylül 2016 Pazartesi

Porsche Panamera 4 E-Hybrid


Yeni nesil Panamera ailesi genişlemeye başladı bile. Porsche'nin başarılı 5 kapılı modeli, benzinli ve Diesel motor seçeneklerinin ardından hibrit seçeneğe de kavuştu. Tahmin edilebileceği gibi bu araç da eskisinin özelliklerini bir adım ileriye taşımış.

Dışarıdan bakıldığında e-Hybrid logoları, dörtgen egzoz çıkışları, yeşil renkli kaliperleri ve gövdenin her iki tarafında da yer alan depo kapaklarıyla kardeşlerinden ayrılan otomobilin iç mekanında da farklı bilgiler verebilen gösterge paneli haricinde bir değişiklik bulunmuyor.


Kaputu altında 330 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli, 2.9 litre hacimli bir v6 motor bulunan bu Panamera'nın elektrik motoru 136 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Önceki nesilde gaz pedalına minimum %80 oranında basılarak devreye alınan elektrik motoru artık ilk çalışmadan itibaren hizmete hazır.

Sadece elektrik motoruyla 140 km/s sürate ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 278 km/s. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen aracın elektrikli kullanımda menzili 50 km'ye uzamış. Ortalama tüketim değeri de 2.5 litre/100 km olarak açıklanan Panamera 4 E-Hybrid'in pilleri, standart akımla 5.8 saatte doluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder