15 Eylül 2016 Perşembe

Mitsubishi GT-PHEV


Piyasaya yeni model sunmak konusunda aceleci olmayan üreticilerden Mitsubishi, konu konsept olduğundaysa tutulamıyor. Japon firmanın sportif SUV prototiplerinden birisi de 2016 Paris otomobil fuarında boy gösterecek.


Dik ve yüksek bir tasarıma sahip burun kısmı sayesinde heybetli bir görünüme sahip olan araçta çok dikkat çekmeyen bir panjur ve şık görünen LED farlar kullanılmış. Yan bölümde gizlenmiş kapı kolları, ince aynalar, iptal edilmiş B sütunu, kalın C sütunu ve kontrast renkli tavan dikkat çekerken sportif görünüme sahip arka bölümde boydan boya uzanan LED stoplar, dışarıya doğru çıkıntı yapan tampon ve şık spoiler dikkat çekiyor.


Geriye doğru açılan arka kapılar sayesinde ulaşımı kolay olan iç mekanda  da keskin hatlar kullanan Mitsubishi, orta konsolla vites konsolunu tek parça olarak tasarlamış. Bütün kumanda elemanlarını barındıran bölümde yuvarlak vites selektörü de bulunuyor. Dijital göstergelerin yanına eklenen ekranlarsa yan aynaların görüntüsünü içeriye yansıtıyor.


Aracın kaputu altında yer alan 2.5 litre hacimli benzinli motoruna, ön aksa yerleştirilen bir ve arka aks üzerine yerleştirilen iki elektrik motorunun eşlik ettiği açıklandı. Önde yer alan ünite tek başına 122 beygir güç üretebilirken arkadaki motorların toplam gücü 122 beygir. Dört tekerlekten çekişli olan konsept sadece elektrik enerjisiyle ilerlerken 120 km menzil sunarken benzinli motorla birlikte bu menzil 1.200 km'ye kadar ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder