16 Eylül 2016 Cuma

Honda Civic


Geçtiğimiz yıl A.B.D.'de satılacak sedan versiyonları tanıtılan Honda Civic'in hatchback kasası merakla bekleniyordu. Mart ayında bu seçeneğin konsept halini bizlerle paylaşan Honda, Paris otomobil fuarında seri üretim Civic Hatchback'i sergileyecek.

Konsept haliyle neredeyse aynı tasarıma sahip olan otomobil ön kısmını sedan kardeşiyle paylaşıyor. İlk olarak sportif donanıma sahip olan seçeneği tanıtılan araçta siyaha boyanmış krom ön panjur, LED farlar, agresif görünümlü ön tampon, siyah renkli jantlar ve splitter gibi detaylara sahip.


Yan bölümde deflektörlere sahip etekler dikkat çekerken arkada bagaj kapağı camına doğru uzayan LED stopların bir spoiler biçimi aldığı görülüyor. Kapak üzerine de bir spoiler ekleyen Honda'nın sportif görünümlü arka tamponu altında bir difüzör ve merkezi yerleşime sahip egzoz çıkışları gözden kaçmıyor.

Yerini aldığı araçtan 130 mm uzun, 30 mm geniş ve 20 mm alçak olan Civic Hatchback 30 mm uzayan aks mesafesiyle arka koltuk yolcularına daha fazla diz mesafesi sunuyor. Ortalama olarak 16 kg hafifleyen otomobilin bagaj hacmiyse 478 litre.


İç mekan detaylarını sedan kardeşiyle paylaşan beş kapılı Civic'te dijital gösterge paneli, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, geniş bir vites konsolu ve büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran görev yapıyor.

Kaputu altında Amerika'da olduğu gibi 182 beygir güç üretebilen, 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motora görev verecek olan otomobilde 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun güçlendirilmiş hali de bulunacak. Motorlardan en yenisiyse 1 litre hacimli, 3 silindirli ve 130 beygir gücünde olan benzinli makine. Benzinli üniteler 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabilecek.

4 yorum:

  1. 1.6 lt atmosferik motoru turkiye piyasasina kaktiracaklarmis. Iste bunu yapiyorsunuz sonra millet niye vw aliyor. Honda turkiye milleti salak zannetmeyi biraksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. türk milleti hondanın umurunda sanman daha komik bence

      Sil
    2. Adam honda turkiye demis okudugunu anlayamayan bi herifsin la sen lpg kafa.

      Sil
  2. bu kasada problemler olsada, zamanla çözülmüştür gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.

    YanıtlaSil