29 Eylül 2016 Perşembe

Honda Civic Type R


Honda'nın ünlü performans modellerinden Civic Type-R yakında yenilenecekmiş gibi görünüyor. Güncel modelleri geçtiğimiz yıl satışa sunulan otomobilin yeni kasasının konsept hali tanıtıldı bile.

Güncel Type-R'dan daha sade bir görünüm sunan konsept agresif görünümlü hava girişlerine sahip ön tampon, büyük splitter, geniş yan etekler, üzerinde hava girişi bulunan kaput, 20 inç çaplı jantlar, çift spoiler, difüzör ve üç çıkışlı egzoz sistemi gibi sportif dokunuşlara sahip.


Tavan ve yan eteklerin arka kısımlarına küçük deflektörler ekleyen Honda logolarıysa kırmızıya boyamış. Karbon fiber aerodinamik pakette de aynı renk şeritler kullanan Japon üretici fren kaliperlerini de bu renge boyayarak jant ve gövdenin koyu rengine kontrast oluşturmuş.

Henüz teknik verileri açıklanmayan otomobilde turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir motorun görev yaptığıysa biliniyor.

5 yorum:

  1. Daha sade? resmen fabrikadan mügen çıkışlı olmuş bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama yine de güncel modelden daha sade. Ön tamponun kenarlarında daha az kalabalık var. Ön çamurlukların üzerinde de hava çıkışları yok bunda.

      Sil
    2. üçlü egsoz çıkışı, kaput üstü naca duct, önde ve arkada sahte mi fonksiyonel mi olduğu belli olmayan hava giriş çıkışları, tavandaki splitter karşısında ön çamurluk üstü hava çıkışları. Ayrıca tampon altı splitter bir önceki modele göre daha ayrık, aftermarket duruyor.

      Bana mı öyle geliyor yoksa birileri ödevini acele mi yapmış? Gerçi aracın renk seçimi de bazı detayları saklıyor, farketmemiş olabilirsin.

      Sil
  2. bu araba sade felan değil güncel modelden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda saydığım nedenlerden ötürü daha sade.

      Sil