1 Eylül 2016 Perşembe

Citroën Cxperience


Fütüristik konseptlerden bahsedilince aklımıza gelen ilk markalar arasında olan Citroën bu yıl da Paris otomobil fuarını boş geçmeyecek. Fransız üreticinin organizasyonda tanıtacağı konsept hibrit motor düzeneğine sahip.

Yuvarlak hatlarla keskin çizgileri birleştiren bir görünüm sunan Cxperience'ın ön bölümünde panjurun yanlara doğru ikiye ayrıldığı görülebilirken aktif havalandırma kapaklarına sahip tamponun iki yanında üç boyutlu tasarıma sahip LED aydınlatma elemanları yer alıyor.


22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın çamurluklarının çevresi siyah renkli plastikle kaplanırken yan aynalar yerine kameralar kullanılmış. Ön çamurlukların arkasında küçük kanatçıklar kullanan Citroën, B sütunu bulunmayan konseptinin arka kapılarını geriye doğru açılır şekilde tasarlamış.

4.85 metre boya, 2 metre genişliğe ve 1.37 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi tam 3 metre. Cam tavanla birleşen bagaj kapağı camıyla farklı bir görünüm sunan konseptin yuvarlak hatlı arka kısmında da LED stoplar ve tampona açılmış yarıklar olarak karşımıza gelen egzoz çıkışları görülebiliyor.


Geniş iç mekanda vücudu saran ve dev kafalıklara sahip koltuklar dikkat çekerken çift parçalı cam tavan bu bölümü daha da ferah hale getirmiş. Sade görünümlü kokpitte kareye yakın bir şekil sunan direksiyon simidinin yanında büyük bir head up display, dijital göstergeler ve dev bir dokunmatik ekran yer alıyor.


Kaputu altında 150 ile 200 beygir arasında güç ürettiği açıklanan bir benzinli motor barındıran aracın 107 beygir gücündeki elektrik motorunu kullanarak ulaşabildiği menzil 60 km. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Cxperience'ın benzinli motoru gücünü ön aksa aktarırken elektrik motoru arka aksı kumanda ediyor.

1 yorum:

  1. Citroen'in konsept araçlarında bile direksiyonları çirkin.

    YanıtlaSil