12 Eylül 2016 Pazartesi

Caterham Seven Sprint


60'lı yıllardan bu yana değişmeden üretilen araçlardan olan Caterham Seven ailesine yeni bir üye eklendi. İngiliz üretici, isim hakları Lotus'un elindeyken planlanan fakat üretime alınmayan Sprint versiyonunu sunmaya başladı.

Sadece 60 adetlik sınırlı üretime sahip olacağı açıklanan otomobil, 66 ve 67 yıllarında Lotus'un sunduğu 6 gövde rengiyle alınabilecek. Takla barı, bej üzerine kromajlı kapaklara sahip jantlar, farklı çamurluklar, elden geçirilmiş süspansiyon sistemi ve yuvarlak stoplar dışarıdan görülebilen değişiklikler arasında sayılabilir.


İç mekanında bol bol deri döşeme ve metal yüzey görebileceğimiz aracın direksiyon simidi ahşap. Dış mekanda olduğu gibi içeride de Sprint logoları ve özel üretim plakaları unutulmamış.

Seven 165 temelleri üzerine geliştirilen araçta, kardeşinde görev yapan, Suzuki'den alınma, 660 cc hacimli motor görev yapıyor. 3 silindirli motor 85 beygir güç, 107 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 167 km/s olan modelin ağırlığı 460 kg. Sprint'in fiyatıysa temellerini paylaştığı modelin neredeyse iki katı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder