21 Eylül 2016 Çarşamba

Bentley Bentayga Diesel


Bentley'de yaşanan değişim ilginç boyutlara ulaştı. İngiliz üretici, ilk SUV modelini geçtiğimiz yıl tanıttıktan sonra yine marka tarihinde bir ilke imza atıyor ve bu araçla birlikte ilk Diesel motorunu tanıtıyor.


Dış ve iç görünümü benzinli kardeşinden farklı olmayan araç 2.4 tonluk boş ağırlığıyla tam bir dev. Önde 400, arkadaysa 380 mm çaplı fren disklerine sahip olan Bentayga Diesel'de 20 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken 21 ve 22 çaplı örnekler opsiyonel olarak alınabiliyor.


Audi SQ7'de de görev yapan Diesel motoru çift turbo beslemeye sahip olan araç bir de elektrikli kompresör besleme görev yapıyor. 435 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen Bentayga Diesel'de dört tekerlekten çekiş sistemi, seviye ayarlı pnömatik süspansiyon ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 270 km/s.

3 yorum:

  1. Gayet başarılı olmuş. Performans verileri, maksimum hızı bir çok benzinli performans suv'dan daha iyi. Onur abi bentley'lerin olayı nedir, bu ağırlıkla falan yinede her modelinin maksimum sürati muadili güçteki otomobillerden bayaa iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem tork hem de şanzıman oranlarından büyük ihtimalle.

      Sil
  2. agaoglu tasarruf ederse

    YanıtlaSil