7 Eylül 2016 Çarşamba

Audi A5 ve S5 Sportback


Yazın başında A5 Coupé ailesinin yenilenen seçenekleriyle karşımıza çıkan Audi şimdi de aynı aracın Sportback kasa seçeneğiyle geliyor. Paris otomobil fuarında sergilenecek olan aracın tasarımı büyük sürprizler sunmuyor.

İki kapılı kardeşlerde olduğu gibi daha köşeli bir tasarım diline sahip olan Sportback seçeneklerde büyük bir ön panjur, LED farlar, bombeli bir kaput, ön çamurlukların arkasına eklenen süslemeler, LED stoplar ve uç bölümü bir spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı bulunuyor. S5 modellerindeyse daha agresif tasarıma sahip tamponlar, büyüyen jantlar, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışları gibi detaylar görülebiliyor.


İç mekanı da tam bir Audi klasiği olarak kaliteli görünen otomobilde dijital gösterge paneli sunulurken üç kollu direksiyon sistemi "S" logolu araçlarda alt kısmı düzleştirilmiş olarak alınıyor. Orta konsol üzerinde yer alan ekranın boyutları büyürken havalandırma sistemine büyük sayılabilecek bir ekran ayrılmış.


Daha önce Volkswagen Passat'ta karşımıza çıkan havalandırma ızgaralarının devamı gibi görünen ön yolcu konsolu A5'te de görülebilirken geniş vites konsolunda dokunmatik MMI kumanda paneli ve küçük vites topuzu dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan elektrikli bagaj kapağının altındaysa 480 litrelik hacim bulunuyor.


Eskisine göre 21 mm uzayan otomobil eşdeğer versiyonlarda 85 kg'a kadar daha hafif yapıya sahip. Aks mesafesi 14 mm uzarken yükseklikte 5 mm'lik azalma yaşanmış. Ayrıca 0.26 olarak açıklanan hava sürtünme katsayısı da başarılı. Kaputu altında ilk etapta, güçleri 190 ile 286 beygir arasında değişen beş farklı benzinli ve Diesel ünite bulunacak olan A5'in motor seçeneğine göre donanımına dört tekerlekten çekiş sistemi de eklenebilecek. 170 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli benzinli motorsa doğal gazla da çalışabilme özelliğine sahip.


S5 Sportback'in kaputu altına 354 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen, 3 litre hacimli v6 motoru koyan Audi bu seçenekle birlikte aynı motor hacmine sahip ve 286 beygir güç üretebilen Diesel modelde Quattro ve 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanı kullanacağını açıkladı. Diğer araçlardaysa 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ünite alınabilecek.

4 yorum:

  1. Onur abi doğal gazla çalışabilme özelliğini biraz açıklayabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğimiz LPG'li araçlar gibi. Likit petrol gazı yerine Likit doğal gaz kullanıyor sadece.

      Sil
  2. A5 Coupe yanılmıyorsam Türkiye'de satışa sunuldu. Sportback versiyonlar için bir tarih biliyor musunuz?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yorumdan iki gün önce fiyatları açıklanmıştı. SPortback için 2017 bekleniyordu. Şu sıralar gelmesi gerekiyor.

      Sil