18 Ağustos 2016 Perşembe

Range Rover Sport


Land Rover'dan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Range Rover'ın en güçlü versiyonunu tanıtan üretici şimdi de Range Rover Sport'un yeni giriş modeli üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Bu ikinci araç Türkiye pazarı için de iyi bir haber.

Markanın 2 litre hacimli turbo Diesel motorunu kullanmaya başlayan araç 240 beygir güç, 500 Nm torka sahip. 0'dan 96 km/s sürate 8 saniyede ulaşabilen giriş modelinin maksimum sürati 206 km/s.


Dışarıdan bakıldığında tek tarafa yerleştirilmiş çiftli egzoz çıkışıyla tanınacak olan aracın diğer Range Rover Sport modellerinden görsel olarak büyük bir farkı olmayacak. İç mekanda 10 inç büyüklüğünde yeni bir dokunmatik ekran kullanmaya başlayan firma bu sayede orta konsoldaki düğme sayısını da azaltmış.

Range Rover ailesine birçok yarı otonom sürüş ve güvenlik donanımı ekleyen markanın bir diğer yeniliği de Hem Range Rover hem de Range Rover Sport'ta kullanılmaya başlayan 3 litre hacimli, kompresör beslemeli, benzinli motor. 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen ünite Range Rover Sport'u 0'dan 96 km/s sürate 7.1 saniyede ulaştırabilirken aracın maksimum sürati 209 km/s olarak açıklanıyor.

3 yorum:

  1. Bu downsizing olayının önünü alamıyoruz artık. 2.2 ton ağırlığında, heybetiyle nam salmış araca gelen motora bak. Yakında 1.0 EcoTSI Porsche Cayenne falan görürsek şaşırmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  2. S180 amg , a8 1.4tsi , 1.5 x5 yakın

    YanıtlaSil
  3. Yeterince güçlü olduktan sonra neden olmasın? :)

    YanıtlaSil