10 Temmuz 2016 Pazar

Renault Clio RS


Renault'yu B segmentinde temsil eden Clio'nun geçtiğimiz ay makyajlanmasının ardından gözler, bu otomobilin yüksek performanslı seçeneklerine çevrilmişti. Bizleri çok bekletmek istemeyen Fransız üretici bu otomobilleri güncellemeleriyle birlikte tanıttı.

Daha düşük güçlü kardeşleri gibi görünümünde büyük yenilikler bulunmayan araçta LED farlarla birlikte daha önce RS 16 konseptinde gördüğümüz LED sis faları bulunuyor. 17 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken Trophy seçeneğinde jantlar 18 inç çaplı. Clio RS'in arka bölümünde yine LED teknolojisine sahip stoplar bulunuyor.


Kaputu altında görev yapan 1.6 litre hacimli motorun 200 ve 220 beygir güç üretebilen seçenekleri sunulurken yüksek güçlü versiyon sadece Trophy ile birlikte alınabiliyor. Sportif şasi ve alçaltılmış süspansiyon sistemine sahip olan bu araç 0'dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 235 km/s. Ayrıca yine Trophy'ye özel bir donanım olarak opsiyon listesinde yer alan Akrapovič egzoz sistemi gösterilebilir.

5 yorum:

  1. Abimin yeni aldığı araba, güzel bir makale olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. sarı rengi ülkemizde yok galiba

    YanıtlaSil
  3. Şu motorun 1618cc'den 1599cc'ye indirilmesi için renault pr bölümünden bir talepte bulunamaz mısınız Onur Bey, belki sizin sözünüzü dikkate alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacmini ilk duyduğumda demiştim. O zamanlar sadece Nissan Juke'ta vardı hatta ama adamların öncelik vermediği pazarlardan Türkiye. Satışlar az.

      Sil