10 Haziran 2016 Cuma

Škoda Octavia 1.0 TSI


İçten yanmalı motorlar küçülmeye devam ediyor. Volkswagen grubunun Çek temsilcisi Škoda, yeni nesil aşırı beslemeli motorlardan en küçük hacimlisini Octavia modelinde kullanmaya başladı.

1.2 litre hacimli motorun yerine geçen 1 litre hacimli ünite 115 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 3 silindirli motor, 7 ileri vitesli DSG ile eşleştirildiğinde hatchback modele 10 saniyelik 0-100 km/s hızlanması sağlarken ortalama yakıt tüketim değeri 4.5 litre oluyor. Bu arada sözü geçen aracın maksimum sürati 202 km/s.

2 yorum:

  1. Reyyiz; bunun dsg changement olanı alınır mı yeni araç olarak? O parayı eder mi? Teknik verileri çok iyi ancak yakıtı daha fazla tüketeceğini düşünüyorum ne dersin? Bilgi verir misin almayı düşünüyorum. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaklaşık olarak aynı performans alınarak kullanılırsa kardeşlerinden çok yakacaktır ama az tüketmek istenildiğinde de çok düşük değerlere ulaşılabilir.

      Verilen paraya değmesiyse başka bir mesele. O kadar vergiyle hiçbir içten yanmalı motora sahip araç mantıklı fiyatla satılmıyor ülkede.

      Sil