16 Haziran 2016 Perşembe

Maserati Quattroporte


Maserati'nin büyük sedan modeli Quattroporte makyajlandı. İtalyan markadan beklendiği gibi çok kapsamlı olmayan operasyonun ardından iyileşen aerodinamik yapı sayesinde performansta da artış yaşanmış.

Yeni ön tamponu ve ön panjuru daha sportif bir yapıya bürünen otomobilde farklı yan etekler, yeni jant tasarımları farklı gövde renkleri, elden geçirilen arka tampon, daha sade görünüme kavuşan arka reflektörler ve küçük difüzör dikkat çeken farklılıklar arasında.


Daha seçkin bir havası olan yeni gösterge tablosunda farklı grafikler ve karakterler kullanan Maserati orta konsolda sunduğu dokunmatik ekranı büyütmüş. Havalandırma sistemi kumandaları da yenilenirken vites kolunun arkasına yuvarlak bir kumanda ünitesi eklenmiş.

Motor güçleri çoğunlukla aynı kalan Quattroporte'nin performansıysa, aktif ön panjur kapağı sayesinde artmış. Aracın aerodinamik sürtünme katsayısını %10 düşüren donanım sayesinde 3 litre hacimli benzinli motora sahip olan seçenekler 286 km/s maksimum sürate ulaşabilirken aynı motorun düşük güç çıkışlı versiyonu güçlenerek sunmaya başladığı 350 beygir sayesinde 270 km/s'e ulaşabiliyor.


Aynı hacimli Diesel motorların 250 beygir gücünde olanıyla 242, 275 beygir gücünde olanıyla 252 km/s sürat mümkün kılınırken 3.8 litre hacimli v8 motorla donatılan araç artık 310 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

1 yorum:

  1. Makyajdan önce yan profilden orantısız bir duruşu vardı bu arabanın ne yapmışlar anlamadım ama düzelmiş. Yalnız bu yeni klima kumandaları bu sınıf bir otomobil için basit görünüyor.

    YanıtlaSil