30 Haziran 2016 Perşembe

Citroën C3


Citroën'in merakla beklenen küçük hatchback modeli C3'ün yeni nesil örnekleri tanıtıldı. Tanıdık hatlara sahip olan araç eskisinden çok daha fazla kişiselleştirme seçeneğine sahip olacak.

İlk bakışta küçültülmüş bir Cactus'e benzeyen C3'ün ön bölümünde parçalı far yapısı kullanılırken Tamponlar, yan etekler ve çamurlukların alt bölümleri siyah renkli plastikle korunmuş. Tavan, yan aynalar ve bazı süslemeler gövde rengine kontrast renklerde seçilebilirken kapılarda Cactus'ün Airbump isimli korumaları tek sıra olarak görülebiliyor.


LED stoplara ve üst donanım seçeneklerinde Cactus'ün dört kollu jantlarına sahip olan aracın boyu 3.99, eni 1.75, yüksekliği 1.47 ve aks mesafesi 2.54 metre olarak açıklanıyor. Ayrıca bagaj hacmi de 300 litreye ulaşmış.

İç mekana geçildiğinde de Cactus esintileri kolayca belli oluyor. Üç kollu direksiyon simidinin alt bölümü düzleştirilirken kapı içlerinde deri tutamaklar, geniş oturma yüzeyine sahip koltuklar, panoramik cam tavan ve orta konsolun büyük kısmını kaplayan dokunmatik ekran gibi özellikler gözlerden kaçmıyor.


Donanımı zenginleştirilen yeni nesil C3'e kör nokta sensörü, yokuş kalkış desteği, geri görüş kamerası, şerit ihlal uyarısı ve Mirror Screen eklenirken asıl farklılık ConnectedCAM isimli aksesuarda. İç dikiz aynası önüne yerleştirilen bir kamera sayesinde bu donanıma sahip olan C3 modelleri video ve fotoğraf çekme özelliği kazanıyor. Çekilenlerin daha sonra sosyal medya da paylaşılması da sunulan yazılım sayesinde mümkün oluyor.


Kaputu altında bir sürpriz barındırmayan C3'ün 1.2 litre hacimli benzinli motorunun 68, 82 ve 110 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken 1.6 litre hacimli Diesel ünitenin 75 ve 100 beygir gücünde iki farklı versiyonu var. Ayrıca motor gücüne göre bazı araçlarda 6 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman da sunulacak.

4 yorum:

  1. Uzaktan kumandalı arabaya benzemiş bence.

    YanıtlaSil
  2. Tavaninda teletabi anteni olmasaymis iyiymis.

    YanıtlaSil
  3. Ben begendim, eski c 3 ön koltuklar çok ferah idi. Arkalarda ferah ise alınır.Dizelleri cok ekonomik.ama fiyatlarinin hesapli olmasi şart.

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir araç olmuş. Ben daha çok yeni C4 nasıl olacak onu merak ediyorum.

    YanıtlaSil