4 Haziran 2016 Cumartesi

BMW 3 Serisi GT


BMW modellerinin gelişimi devam ediyor. Bu sefer sırayı alan 3 Serisi GT, tasarım değişikliğindense donanıma yapılan eklemelerle güncellenmeyi tercih etmiş. Ayrıca markanın yeni motor seçenekleri de kaput altında yerlerini bulmuş.

Sport Line, Luxury Line ve M Sport paketleriyle satılacağı açıklanan otomobilin aydınlatma grubunun tamamında LED teknolojisi kullanılıyor. Araçta iki yeni gövde rengi ve üç farklı yeni jant seçeneği de sunulmaya başlanmış.

İç mekanda da tasarım değişikliği bulundurmayan BMW bunun yerine farklı renklerde döşeme ve kaplama seçenekleri sunmaya başlamış.


Tahmin edileceği gibi motor seçenekleri de ailenin geri kalanına paralel şekilde yenilenen otomobilde 320i ve 330i seçeneklerinde görev yapan 2 litre hacimli benzinli motor sırasıyla 184 ve 252 beygir güç üretebilirken 340i'nin 3 litre hacimli motoru 326 beygir gücünde.

Yine 2 ve 3 litre hacimli motorlardan oluşa Diesel seçenekler 150 ile 313 beygir arasında değişen güç seçeneklerine sahip. Bu arada aileye ilk defa eklenen 325d GT, 225 beygir gücünde. Dört tekerlekten çekiş sistemi bütün benzinli motorlarla ve 320d ile 330d modelleriyle birlikte alınabilecek.

4 yorum:

  1. merhaba
    Suudi Arabistan da BMW 1 ve 3 serisi araçları 3 yıl diğerlerini 5 yıl garanti ile satıyor?
    Yani 1 ve 3 de biraz ucuz işçilik ve malzeme mi var?
    sizce nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha uzun garanti sürelerinin amacı müşteriyi yetkili servislere bağlamaktır genelde. Günümüzde üreticiler satıştan değil servisten kazanıyor. Eskiden uzun servis aralıkları reklam yapılırken artık garanti süreleri ön plana çıktı. Örneğin Nissan Türkiye, Diesel araçlarını 10.000 km'de bir servise çağırıyor ki bu az bir aralık. BMW'nin de daha pahalı araçlarına daha uzun garanti süresi vermesi bu yüzden.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben de öyle biliyordum. En son 225 olmuştu diye hatırladım ama bültende öyle yazıyordu. Biraz önce düzelttiler. Ben de aynı şekilde yeniledim.

      Sil