19 Mayıs 2016 Perşembe

Volvo 40.1 ve 40.2


Volvo'nun yüzü değişmeye devam ediyor. İsveç merkezli üreticinin tanıttığı kompakt konseptler, markanın gelecekte piyasaya süreceği iki modelle birlikte yeni hibrit motoru da gözler önüne seriyor.


Kompakt bir SUV olan 40.1, gelecekte XC40'a dönüşmesi muhtemel bir araç. Önden bakıldığında küçültülmüş bir XC90'a benzeyen otomobilde LED farlar, dik yerleşime sahip panjur, kontrast renkli tavan ve A sütunu, alt bölmü siyah renkli plastik korumaya sahip gövde, kalın bir C sütunu, açma kolları neredeyse tavana alınmış arka kapılar, uzun yapılı LED stoplar ve büyük jantlar dikkat çekiyor.


40.1 gibi köşeli hatlarıyla dikkat çeken 40.2'de genişletilmiş ön panjur ve küçülen farlar dikkat çekerken yerini kameralara veren yan aynalar da hemen görülüyor. Daha geniş ve oturaklı bir yapıya sahip olan konseptte panoramik cam tavan, hemzemin kapı kolları, coupé gibi görünüm sunan C sütunu, tamponun iç kısımlarına yerleştirilmiş egzoz çıkışları ve S90'ınkileri andıran parantez biçimli LED stoplar dikkatlerden kaçmıyor.


Her iki araçta da modüler CMA platformunu kullanan Volvo kaputun altında T5 hibrit üniteye de görev verecek. Bu ünitenin elektrik motorunun yanında, turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli motoru kullanması bekleniyor.

2 yorum:

  1. Konsepte bakarak yeni xc40in evoque rakibi olabilecegini soyleyebilir miyiz?

    YanıtlaSil