27 Mayıs 2016 Cuma

Peugeot L500 R Hybrid


Fuarlarda Fransız üreticilerin uçuk konseptlerini görmeye hala alışmadıysanız Peugeot'nun size bir sürprizi var. Üreticinin tanıttığı hibrit yarış aracı prototipi çok özel bir aracın anısına yaratılmış.

30 Mayıs 1916 yılında, yani 100 yıl önce L45 isimli aracıyla Indianapolis 500 organizasyonunda galibiyete ulaşan Peugeot bu otomobilin gövde rengine boyadığı tek kişilik yarış aracı konseptiyle yine dikkat çekiyor.


Karbon fiber yapı sayesinde ağırlığı 1 tonda tutulan araçta dev jantlar, şık görünen LED aydınlatma elemanları ve çıplak karbon fiberden oluşan aerodinamik paket dikkat çekerken aracın ortasına konumlandırılan sürücü kabini bir cam parça ile kapatılabiliyor.

1 metre yüksekliğe sahip olan konseptin iç mekanında sadece bir yarış koltuğu için yer bulunuyor. Farklı biçimlendirilen direksiyon simidinin arkasına vites değiştirme kulakçıkları eklenirken gösterge paneli, iki adet dairesel panel üzerine yansıtılan hologramlardan oluşuyor.


308 R'dan tanıdığımız turbo beslemeye sahip, 1.6 litre hacimli benzinli motoru 270 beygir güç üretebilen otomobilin her aksında bir tane de elektrik motoru görev yapıyor. Toplamda 500 beygir güç, 730 Nm tork üretebilen konsept 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabiliyor. Bu arada bu motor kombinasyonunu da 308 R HYbrid'den tanıdığımızı hatırlatayım.

3 yorum:

  1. Peugeot'nun geleceği parlak, demedi demeyin.

    YanıtlaSil
  2. Makyajlı corollanın içini çok merak ettim hadi at şu haberi artık yada faceye foto at sabır kalmadı nette yabancı sitelerde vardır belkide bende de ingilizce yok facelift corolla interior yazınca gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://onurkoray.blogspot.com.tr/2016/03/toyota-corolla.html

      Mart ayında sergilemişlerdi zaten Corolla'yı. Bu arada aracı kanlı canlı göstermediler bize de hala :)

      Sil