1 Nisan 2016 Cuma

Tesla Model 3


Elektrik motorlu araçlar üreten Tesla'nın geleceğini belirleyecek otomobil olarak görülen Model 3 sonunda tanıtıldı. Ailenin diğer üyeleri gibi pek de ilginç olmayan bir isimle tanıtılan araç firmanın genel tasarım anlayışına uyuyor.

Agresif görünüme sahip LED farları ve hatları olsa da kendisi yerinde bulunmayan ön panjuruyla Model X'i andıran aracın kapı kolları hemzemin tasarlanırken yan aynaların bağlantı kolları da ince tutulmuş. Yuvarlak hatlara sahip olan aracın bombeli tavanı, ön camın altından neredeyse stoplara kadar uzanan tek bir cam parçasıymış gibi görünüyor.


Arka bölümünde Model S etkileri görünen otomobilde LED stoplar ve spoiler biçiminde şekillendirilmiş arka bagaj kapağı gibi detaylar görülebilirken egzoz çıkışlarının yokluğu kimseyi şaşırtmayacaktır.

İç mekanı sade bir görünüm sunan aracın oval direksiyon simidinin arkasında bir gösterge paneli bulunmazken bütün kumanda elemanları orta konsolda asılı duran büyük dokunmatik ekran üzerine alınmış.


Henüz detaylı teknik verileri açıklanmamış olsa da en düşük güçlü seçeneği 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 6 saniyede ulaşacak olan Model S'in en düşük menzilli versiyonu tek şarjla 350 km yol yapabilecek. Fiyatlarsa A.B.D.'de 35.000 Dolar seviyesinden başlıyor.

2 yorum:

  1. 106 ekran LCD koyacaklar bir sonraki modelde.

    YanıtlaSil
  2. Güzel görünüyor. Türkiyeye 120-130 bin TL'de giriş yapsa epeyce ilgi çeker. Diğer elektrikli araçlar gibi menzili kısa değil ve pil ücreti de dahil. Renault 'unkinde dahil değildi. Ayrıca Tesla 8 yıl pil garantisi de veriyor. Bu şartlarda Türkiye'de özellikle kapalı otoparkı olan sitelerde oturan kişiler için cazip görünüyor.

    YanıtlaSil