28 Nisan 2016 Perşembe

Peugeot 308 Sedan


Peugeot'nun Çin'e özel araçları arasına bir de sedan eklendi. Yeni nesil 308'in sedan versiyonunu tanıtan Fransız üretici bu gövde stilinin en çok tutulduğu pazarlardan birisinde yüksek talep görmeyi planlıyor.


Farlarını hatchback kardeşiyle paylaşan otomobilin ön panjuru daha süslü bir yapıya sahipken ön tampon çok daha agresif görünüyor. Yeni jantlarla donatılan 308 Sedan'da kullanılan C sütunu, yatık yapısıyla dikkat çekiyor. Kısa yapılı bagaj kapağının arkasında farklı tasarıma sahip stoplar görülebiliyor. Stoplar arasına siyah bir panel yerleştirilirken arka tampon altı şık bir görünüme sahip.

5 yorum:

  1. Onur bey bu sadece çin için üretilecek bir model mi? Avrupa planı var mıdır?
    Bir de ilginizi çekebilecek ilginç bir kaynak buldum. Honda 6 ayda bir R&D bülteni hazırlıyor. Belki daha önce görmüşsünüzdür ama diğer arkadaşlar da bakmak isteyebilirler diye paylaşıyorum.

    dökümanları download edebilmek için üye olmak gerekiyor.
    https://www.hondarandd.jp/index.php

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin için düşünülüyor sadece şimdilik. Evet, bana geliyor Honda'nın bülteni. Hatta McLaren ve Lotus'un da benzer bültenleri var. Çok ilginç şeyler oluyor arada.

      Sil
  2. güzel sedan olmuş keşke bizim pazara getirseler

    YanıtlaSil
  3. Çin'e özel pek de güzel. Fransızlar bu tasarım işini hakikaten aşka dönüştürdüler. Renault ve PSA şaşırtmaya devam ediyor. Bir VW'in pazar boşluğu kapmak için ürettiği Polo Sedan denen çöpe, zamanın fiyaskosu Honda City'ye felan bakıyorum bir de buna. Sanırım şu Alman Japon muhabbetini terk etmenin zamanı geldi de geçiyor. Engin

    YanıtlaSil
  4. Yeni 308'i test edip gayet de beğenmiştim. Sedan Türkiye pazarına da gelse keşke, rakiplerini ciddi anlamda zorlar bence.

    YanıtlaSil