24 Nisan 2016 Pazar

Mercedes-Benz E Serisi L


Pekin otomobil fuarının kapılarını açmasıyla birlikte Çin pazarında önemli yere sahip olan uzun aks mesafeli Alman otomobilleri tanıtılmaya başladı. Bu araçlardan ilki Mercedes tarafından sunulan E Serisi L.

Dünya pazarlarına Ocak ayında tanıtılan W213 kodlu E Serisi temellerini kullanan otomobilin ön ve arka tasarımı aynı olsa da yandan bakıldığında farklılılar görülüyor. Arka kapı şekli tamamen yenilenen aracın C sütununa eklenen kelebek camlar S Serisi Maybach modellerini hatırlatıyor.


140 mm uzayan aks mesafesi 3.079 mm'ye ulaşan E Serisi L modelleri bu konuda standart bir S Serisi'nin önüne geçerken 5.063 mm'lik boyu bu aracınkinden kısa. Büyüyen otomobilin arka koltuklarında 134 mm ek diz mesafesi sunulmuş.

Çok daha ferah bir arka bölüme sahip olan otomobilin burada sunduğu kol dayanağında dokunmatik kumanda paneli bulunurken arka koltuklar da elektrikli ayarlanma fonksiyonlarına sahip. Bu koltuklar ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarına da sahip.

2 yorum:

  1. Onur bey,bu görselli oto konusu için teşekkürler,Kısaca söylemem gerekir ki
    işte hep bu şeyler.. Yani,,Zorlama üretim yani,, gereksiz alternatifi varken bir kaç meraklısı var olan veya olma ihtimali bulunan bu tarz orta sınıf bir aracı kendi alternatifi olan S üst sınıfına benzeterek piyasaya sürme,İnanın Bu long E nin, S serisi ile arasında çokta uçuk olmayacak fiyat etiketini de düşünürsek gerçekten Mercedes Orta sınıfta özellikle E serisinde iyice saçmalamaya başladı,Bir yandan E 180 1.6 motor çıkarması öte yandan böyle absürt ve gereksiz tasarımlar ile artık ipin ucunu kaçırdı gibi,Ek olarakta tabiki sizde biliyorsunuzdur, E 180 1.6 motor sadece Anadolu ya has üretilmedi! Çin için de E 180 1.6 üretildi.Saygılar Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif var gibi görülebilir fakat Çin pazarında yok. İthal araçlara ciddi vergiler uygulandığından bütün büyük markalar araç üretiyor Çin'de. Eşdeğer motorlu bir S Serisi'ni 3 katı fiyata almaktansa uzun aks mesafeli E Serisi tercih ediliyor haliyle. Bu aracın yıllık satış rakamı 50.000'e dayandı bu arada.

      Sil