25 Nisan 2016 Pazartesi

Mazda CX-4


Mazda'nın 2016 Pekin otomatik fuarına getirdiği bir sürpriz var. Aslında CX-4 isimli crossover modeli varlığıyla bir sürpriz olmasa da sadece Çin pazarında sunulacağının açıklanması otomobilseverleri şaşırttı.

Kodo tasarım dilinin temsilcilerinden olan otomobilin ön bölümünde büyük panjur ve ince yapılı farlar bulunurken şişkin çamurluklar ve arkaya doğru alçalan tavan yapısı kardeşi CX-5'ten farklı bir görünüm oluşturmuş. Aks mesafesini bu araçla paylaşan CX-4'ün arka bölümünde spoiler, daha yatık bir bagaj kapağı camı ve tampona yerleştirilen büyük sis farları dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde kullanılan ön panelin CX-5'ten çok Mazda3'ü andırdığı görülebiliyor. Özellikle orta konsolun üzerinde yer alan dokunmatik ekran, ortada bulunan devir göstergesi dışında dijital olan gösterge paneli ve orta konsol yerleşimi bu otomobile göndermeler içerirken vites konsolunda elektronik el freni düğmesi ve büyük bir kayar kapak dikkat çekiyor.

Kaputu altında 2 ve 2.5 litre hacimli benzinli motorlar kullanılacak olan CX-4'ün giriş modeli 158 beygir güç, 202 Nm tork üretebilirken daha büyük motordan 192 beygir güç, 252 Nm tork alınabilmiş. Her iki motorla birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunulurken dört tekerlekten çekiş sistemi sadece büyük hacimli üniteyle alınabilecek.

3 yorum:

  1. çok beğendim, yavru infiniti fx35 olmuş. bu iki markanın tasarrımları son zamanlarda yakınlaştı. Q(x)30 da 3 serisini andırıyor.

    YanıtlaSil
  2. avrupa'da "neden gelmiyor?" tepkileri artarsa bu modeli satarlar diye tahmin ediyorum. abd'de istek olursa cx-4 batıya kesin gider.

    YanıtlaSil
  3. Bu tasarım çin'e fazla bence. küresel modele dönüşmeli. Burda doğru motorla Subaru XV'yi süpürür bence.

    YanıtlaSil