25 Nisan 2016 Pazartesi

Audi TT RS


Audi'den beklenen haberlerden birisi olan yenilenen TT ailesinin en güçlü versiyonu olan RS tanıtıldı. Yenilenen motoru sayesinde daha hafif bir otomobile dönüşen aracın performansı göz kamaştırıcı.

Daha agresif bir görünüm sunan ön tamponunda genişletilmiş hava girişleri, splitter, Quattro arması ve siyah renkli ön panjur dikkat çekerken jant çapları 19 veya 20 inç olarak belirlenebiliyor. Arka tamponun alt bölümünde yer alan difüzörün yanlarında büyük oval egzoz çıkışları bulunurken bagaj kapağında da sabit bir spoiler yer alıyor.


Ek düğmelere sahip, RS logolu direksiyon simidi ve vites topuzunun yanında karbon fiber kaplamalar, metal pedal seti, daha sportif yan desteklere sahip koltuklar ve Alcantara döşemeler detaylar arasında sayılabilir.

Turbo beslemeye sahip motoru yenilense de yine 2.5 litre hacim sunan TT RS, 400 beygir güç, 480 Nm tork sunuyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda sunulurken 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 3.7 saniye sürüyor. 250 km/s'te sınırlanan maksimum süratse opsiyonel olarak 280 km/s'e yükseltilebiliyor.


Coupé seçeneği 1.440 kg ağırlığa sahipken Roadster modeller 1.530 kg ağırlığında. 10 saniyede açılıp kapanan tavan bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor. Üzeri açılan araç 0'dan 100 km/s'e ulaşabilmek için 3.9 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder