6 Nisan 2016 Çarşamba

Audi A3


Audi'yi premium C segmentinde temsil eden A3 makyajlandı. Markanın daha önceki makyaj operasyonları gibi ortaya dikkat çekici bir farklılık çıkmasa da dikkatli bakıldığında değişiklikler rahatça fark edilebiliyor.


Alıştığımız şekilde değişiklikler sunan A3 ailesinde daha köşeli hale getirilmiş ön panjur, yeni tasarıma sahip tamponlar, iç tasarımları değişmiş LED stoplar, farklı jant ve gövde rengi seçenekleri bulunurken yeni farlar standart olarak xenon plus olarak geliyor. Ek ücret karşılığında markanın matrix LED farları da donanıma katılıyor.


İç mekanı neredeyse hiç değişmeyen otomobilde yeni bir üç kollu direksiyon simidi, opsiyonel olarak alınabilen dijital gösterge paneli ve kullanımı kolaylaştırılan MMI sistemi bulunuyor. Aktif şeritte kalma yardımcısı geliştirilen araçlarda artık trafik sıkışıklığı asistanı alınabiliyor. Bu sistem, 65 km/s sürate kadar trafikte aracın kendi başına ilerlemesine olanak sağlıyor.


Kaput altında da bazı değişiklikler yer alıyor. Tamamı aşırı beslemeye sahip olan motorlardan benzinli olanları 1, 1.4 ve 2 litre hacimli. Sırasıyla 115 beygir güç, 200 Nm tork, 150 beygir güç, 250 Nm tork ve 190 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen motorların yanında 1.4 litre hacimli üniteyi elektrik motoruyla birleştiren, 204 beygir gücünde A3 e-tron da yer alıyor.


1.6 litre hacimli Diesel motor 110 beygir gücündeyken 2 litre hacimli ünitenin 150 beygir güç, 340 Nm tork ve 184 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen iki seçeneği mevcut. Alternatif yakıt isteyen müşterilerse yine 1.4 litre hacimli motora sahip, doğal gazla çalışan, 110 beygir gücündeki g-tron'u tercih edebilir.

Güçlenen seçenekler arasına katılan S3'ün 2 litre hacimli motoruysa artık 310 beygir güç, 400 Nm tork üretiyor.

3 yorum:

  1. direksiyona geçen aile aracından ziyade coupede hissedebilir bunu bozan sadece tavan yüksekliği

    YanıtlaSil
  2. Onur abi e-tron hakkındaki düşüncelerini merak ettim biraz bahsedebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence harika bir performans modeli. Gerektiğinde çok ekonomik olabiliyor, küçük hacimli içten yanmalı motor sayesinde Türkiye'de vergisi de nispeten düşük. Ayrıca makyaj sonrasında bence en şık görünen o.

      Sil