1 Mart 2016 Salı

Volkswagen Phideon


Volkswagen'de ilginç gelişmeler oluyor. Markanın artık yaşlanan amiral gemisi Phaeton'un Avrupa'da geleceği tartışma konusu olurken bu tür otomobillere aç Çin pazarında bu aracın yerini alacak model hazırlandı bile.


Cenevre'de tanıtılsa da sadece Çin'de satılacak olan büyük sedan, Passat'ın büyütülmüş hali gibi duruyor. LED farlar, geniş ön panjur ve sade çizgileriyle oturaklı duran otomobilin LED stopları iki katlı yapıya sahip. 5.05 metre boya, 1.87 metre genişliğe ve 1.48 metre yüksekliğe sahip olan araçta elektrikli olarak yumuşak kapanabilen kapılar ve masaj, ısıtma ve soğutma gibi fonksiyonlara sahip elektrikli koltuklar bulunacak.


Kaputu altında ilk etapta 3 litre hacimli, turbo beslemeli bir v6 görev yapacak olan Phideon'un bu ünitesi 300 beygir güç, 440 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda sunulacak. İlerleyen zamanlardaysa 2 litre hacimli benzinli motor ve hibrit seçenek önden çekiş sistemiyle birlikte satılacak. Hibrit araçta görev yapan 2 litre hacimli motor ve elektrik motoru karma kullanımda 245 beygir güç, 500 Nm tork üretebilecek.

12 yorum:

  1. vw nin audi a8'i

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında a6 platformu üzerinde..

      Sil
    2. ama boyu a6 dan daha uzun galiba jetta'da a4 platformu üzerinde diye duymuştum.

      Sil
  2. Das sahtekar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vw bu araç modelini raftan kaldıracaklarını söylüyorlardı vazgeçtiler galiba.

      Sil
    2. Anan diyen elemanin anasi muhtemelen vw nin eski ceo sunun kucaginda.

      Sil
    3. sahtekar hemde ne sahterkar.

      Sil
  3. cenevre fuarında tanıtılan araçlar tanıtılsa iyi olurdu özellikle lamborghini centenario modeli ve arash isimli yarış arabasını bekliyorum.

    YanıtlaSil