8 Mart 2016 Salı

Volkswagen Golf GTI TCR


Golf ailesi büyümeye devam ediyor. Bu sefer sırada pistlere özel bir model olan GTI TCR var. Ailenin sportif markalarından Seat ile ortaklaşa geliştirilen otomobil, isminden de anlaşılacağı gibi TCR serisinde yarışmak için hazırlandı.

Seat León Cup Racer ile akraba olan araç yaklaşık 40 cm genişlemiş. Ön bölümünde büyük bir splitter ve yine büyük bir havalandırma deliğine sahip kaput dikkat çeken otomobilin 18 inç çaplı jantları ve basamak boyutlarına gelmiş yan etek kaplamaları yarışlar için yapılmış hazırlıklardan. Arka tampona difüzör eklenirken çift egzoz çıkışı ve dev spoiler farklılıkları tamamlıyor.


İç mekanda kapı kolları haricinde hemen hemen her şey iptal edilirken yarış koltuğu, tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü ve tek hamlede yerinden çıkabilen küçük direksiyon simidi araca eklenmiş.

Kaput altında görev yapan 2 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 330 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor.

8 yorum:

  1. Başgan az kaldı kanzuku devirecez devrilmesse sözlük tümden devrilecek zaten ya , neyse boş ver orasını . Dönersin ozaman demi sözlüğe ?

    YanıtlaSil
  2. Kanzuk da devrilsin, das sahtekar da batsın insallah

    YanıtlaSil
  3. Sözlüğün asıl sorunu başak yada yeni tema felan değil ki saçmalaşan gün geçtikçede seviyesi düşen yazar kitlesi. Eskiden kutsal bilgi kaynağıydı şimdi acayip para kaynağı. Onur neden dönsün ?

    YanıtlaSil
  4. Trolleri sözlüğe dolduranda dürümcü zaten o giderse agamemnon dönecektir

    YanıtlaSil
  5. 50 küsür bin faydalı bakın boş değil faydalı entry girdiğim mecradan sebebsiz uçurulsam g*tümü bile çevirmem ne geri dönmesi

    YanıtlaSil
  6. Sözlükten uçurulmasaydı agamemnon reis şuan entry siliyordu zaten değişen bişey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dakikada en fazla 2 tane :)

      Sil
    2. Valla aylardır girmediğim için neler oluyor haberim yok ama büyük ihtimalle blog linkleri atıyor olurdum yazıyor olsaydım. Bir iki senedir başka şey yapmıyordum zaten.

      Sil