27 Mart 2016 Pazar

Toyota Prius Prime


Her geçen gün büyüyen hibrit araçlar pazarında özel bir yeri olan Toyota Prius bu yıl New York'ta yeni bir versiyona kavuştu. Geçtiğimiz yıl yenilenen Prius şimdi Prime isimli bir seçeneğe de sahip.

Daha uzun ve alçak bir tasarıma sahip olan Prius Prime, dört ayrı mercekten oluşan LED farlar, yenilenen ön tampon ve bu parça üzerinde görülebilen daha büyük aydınlatmalarla farklılaşırken yeni jantlar, tampona alınmış sis ve geri vites lambalarıyla bombeli bagaj kapağı yeni görünümü tamamlamış.


İç mekanında da değişiklikler sunan otomobilin direksiyon simidi, orta konsol üzerine yerleştirilen dijital gösterge paneli ve vites konsolu neredeyse hiçbir değişikliğe uğramamış olsa da dev bir ekrandan oluşan orta konsol ve ekranın yanlarına alınan havalandırma ızgaraları farklılık yaratmış.

Daha büyük bir batarya paketine sahip olan otomobil artık 35 km elektrik menziline sahipken bu modda 135 km/s sürate çıkabiliyor. Karma kullanımda ortalama yakıt tüketim değeriyse 1.4 litre/100 km olarak açıklanıyor.

5 yorum:

  1. yavaş yavaş tipi düzeliyor, ama daha tam olmamış. Yaşasın hibritler ^^

    YanıtlaSil
  2. Toyota bunca zamandır sahip olduğu hibrit motor teknolojisi, pil ve elektrikli motor birikimini neden tam elektrikli sistemlere yöneltmedi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik hibrit pazarı daha geniş. Ondan olabilir.

      Sil
  3. tasarımda gayret var ama iyi tasarımlardaki bütün hatların uyumunu japonlar bir türlü oturtamadı (mazda hariç) en çok arka tampon sıkıntılı, özellikle alttaki siyah kısım saçma görünüyo. burun kısmı daha iyi olmuş en iyi tarafı orta konsolda ekranı tablet hale getirmeleri.

    YanıtlaSil
  4. Tablet gibi kocaman ekran koymakta moda oldu iyice.

    YanıtlaSil