24 Mart 2016 Perşembe

Toyota Corolla


Bütün dünya gözünü New York otomobil fuarına çevirmişken Toyota'dan bir sürpriz geldi. Japon üretici, daha önce Auris için yaptığı makyajın bir benzerini, kardeş model Corolla'ya uyguladı.

Dış mekanda yoğunlaşan değişiklikler ilk bakışta belli oluyor. Eskiden olduğu gibi büyük farlara sahip olan otomobilde bu parçalar artık LED teknolojisi kullanırken ön tampon da daha sportif görünüyor. Sis farları geriye çekilirken ön panjur da incelmiş.


Jant ve gövde rengi seçenekleri zenginleşen Corolla'nın arkasına geçtiğimizde şekli korunan stopların da LED teknolojisine kavuştuğu görülebilirken bu parçalar arasında yer alan krom çıta incelmiş.

İç mekan tasarım detayları henüz paylaşılmayan otomobilin motor seçenekleri de açıklanmasa da Auris'in kaputu altında yer bulan 1.2 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli ünitenin donanıma katılması kesin gibi.

3 yorum:

  1. Motor vb. olarak iyi tasarım idare eder ama iç mekan olarak Toyota yeterince iyi değil bekleneni veremiyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu nesil corolla sanki b sınıfı sedan gibi görünüyor. Önceki kasa çok daha ciddi ve kaliteli araç görünümü veriyordu. Buna bakınca Symbol'le aynı gibi bir izlenim veriyor.

    YanıtlaSil
  3. 1.2 yi anladık onu yapsınlar da onun yanına doğru dürüst 1.6 turbo yapsın bari şu firma. Honda civic'in 1.5 170 hp motorunu örnek alsınlar.

    YanıtlaSil