25 Mart 2016 Cuma

Nissan GT-R


Nissan'ın süperspor otomobili gelişimine devam ediyor. Neredeyse 10 yıldır üretimde olan aracın en büyük makyajı bu yıl New York otomobil fuarında tanıtılıyor. Üstelik Japon üreticiden beklendiği gbi ek motor gücüyle birlikte.


11 yıl önce Tokyo'da tanıtılan konsept modelini andıran bir tampona kavuşmuş olan otomobilde yeni ön panjur, karakter çizgileri daha rahat belli olan kaput, yeni jantlar, elden geçirilmiş splitter ve yan etekler, daha köşel bir arka tampon ve yeniden şekillendirilen difüzör bulunuyor.


İç mekanında daha büyük değişiklikler olan GT-R'ın daha küçük bir göbeğe sahip olan direksiyon simidi, büyütülen bilgi ekranı ve yeni koltukları hemen dikkat çekerken yenilenen orta konsolda bulunan havalandırma ızgaraları artık dört köşeli. Vites konsolu da elden geçirilen otomobilin bu bölümüne bilgisayar kumanda paneli eklenmiş.


Kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v6 motoru artık 565 beygir üretebilen otomobil yeni gövde renklerini de donanıma katmış.

1 yorum:

  1. Bu sefer olmadı işte, Gtr'ın güncel ürün yelpazesinden bağımsız bir tasarımı vardı, düzene uydurmaya çalışmak çirkin bir makyaj operasyonuna dönüşmüş. Ha birde o direksiyon simidi ve Vag'dan alınma gibi duran ekran ve çevresi olmamış. Bir tek arka tampon köşelerindeki keskin çizgilerden hoşlandığımı söyleyebilirim.

    YanıtlaSil