4 Mart 2016 Cuma

Mercedes-Benz C Serisi Cabriolet


Mercedes'in bu yıl Cenevre'deki en büyük yeniliği şüphesiz C Serisi'nin üzeri açılabilen seçeneği oldu. C Serisi ilk defa cabriolet seçeneğe kavuşurken bu şekilde ezeli rakipler Audi ve BMW'nin D segmentinde yer alan modellerine de yeni bir rakip gelmiş oldu.

C Serisi Coupé temelleri üzerine geliştirilen otomobilin dış tasarımı da bu araçtan alınmış. Standart olarak AMG görünüm paketiyle sunulan aracın en küçük jant çapı seçeneği de 18 inç olarak belirlenmiş. Tasarımdaki en büyük farklılık olan açılır kumaş tavansa farklı renklerde alınabiliyor.


İç mekanını da sabit tavanlı kardeşiyle paylaşan otomobilde tavanı açıp kapatmaya yarayan ek düğmeler kullanılırken koltukların boyun bölümünden sıcak hava üfleyen Airscarf standart donanımda. Reflektif arka koltuk döşemelerini opsiyon donanıma ekleyen Mercedes tavanın 20 saniyede açılıp kapanabildiğini ve bu işin 50 km/s sürate kadar yapılabildiğini belirtiyor.

Kaputu altında da sürpriz bulunmayan otomobil 1.6, 2 ve 3 litre hacimli benzinli ve 2.2 litre hacimli Diesel motorlarla alınabiliyor. Benzinli seçeneklerin güçleri 156 ile 367 beygir arasında değişirken Diesel üniteler 170 ve 204 beygir güç üretebiliyor.

8 yorum:

  1. beklediğim süper araç satışa ne zaman çıkacak acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 200 bin civarı bir fiyattan başlayacak. Daha çok beklersiniz.

      Ha 1.6 156 hp araca sadece markası için ve cabrio olduğu için verecek 200000 liram var derseniz bilemem.

      Sil
  2. başlangıç fiyatı 200.000 ise çok pahalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha kesin olarak belli değil ancak coupe bile şu an 162 binden başlıyor. Cabrionun 190 altına olmaması yüksek ihtimal.

      Sil
  3. araba mercedes ne bekliyordumki tabiki pahalı olacak.

    YanıtlaSil
  4. Aracın en çirkin fotograflarını koymayı başardığın için tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Benim işim Mercedes reklamı yapmak değil. Verdikleri fotoğraflar içerisinde arka planı düz olan bir bunlar vardı. Detaylar çok daha kolay görülüyor bu şekilde. Testlerde de buna dikkat ederim hatta.

      Sil
    2. bana o kadarda kötü gelmedi resimler sadece daha çok çeşit resim olabilirdi oda ilerde koyulur.

      Sil