11 Mart 2016 Cuma

Mercedes-AMG E43 4MATIC


Mercedes'in yeni nesil E Serisi modelleri yeni seçeneklerine kavuşmaya başladı bile. Üzerindeki sır perdesi Ocak ayında kalkan otomobile eklenen ilk model AMG ile birlikte hazırlanan E43 isimli versiyon oldu.

Tahmin edilebileceği gibi AMG görünüm paketine standart olarak sahip olan otomobilde bu donanımın getirilerinden olan daha agresif görünümlü ön tampon, elmas görünümlü süslemelere sahip ön panjur, biraz daha geniş yan etekler, çıkışları elden geçirilen egzoz sistemi ve ince bir spoiler bulunuyor. Nissan'ın Qashqai ve X-Trail modellerinde kullandıklarına benzeyen 19 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilde 20 inç çaplı seçenekler de bulunuyor.


İç mekanda alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, alüminyum kaplamalar, sportif koltuklar ve kontrast renkli dikiş iplikleri gibi aksesuarlar görülebilirken adaptif pnömatik süspansiyon sistemi de donanıma eklenmiş.

Kaputu altında, C43'te de görev yapan çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli v6 motoru barındıran otomobil 401 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 1.765 kg ağırlığa sahip olan E43'te dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşılırken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

8 yorum:

  1. Bmw fan ı olarak çok beğendim türkiye ye 1.6 litrelik versiyonları gelir mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye gibi ülkeler için ürettiler zaten 1.6 litre hacimli motora sahip versiyonu.

      Sil
    2. W124 kadar hosuma gitti görüntüsü. E43 fiyatıyla ada satın alınabilecek fiyatla geleceği için mecbur 16. 1.6 gelir diyorsunuz yani ��

      Sil
  2. güzel yapmışlar

    YanıtlaSil
  3. Bu E serisine güzel diyen arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Bu E serisi güzelse w124 veya w210, w211 falan ne? Hiç bu kadar kişiliksiz bir E serisi üretmemişti MB. Mercedes'te gelenek S serisi dizayn dilinin büyük oranda C serisi tarafından taklit edilerek C'ye prestij eklenmesi fakat E serisinin kendine has bir dizayna sahip olmasıydı hep. Bu resmen sündürülmüş C olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakter konusunda hakısınız ancak güzel diye örnek verdiğiniz modellere bir bakalım. W210 ve W124, laz müteahhitler ve 3. 5. sınıf mafyalar için tasarlanmış olmalı. Özellikle w210 Kırmızı ışıkta otomatik silahlarla taranacak gibi duruyor...

      Sil
  4. isteyen beğensin isteyen beğenmesin deli gibi satacak bu model

    YanıtlaSil
  5. artık yeni nesil arabalar böyle hepsi birbirine benziyor maliyeti düşürmek için yapılan şeyler herkeste bunun farkında ve buna rağmen bu arabalar beğeniliyorki çok satılıyor ve bu kasa'da diğer modelleri gibi çok satılacak.

    YanıtlaSil